Visul familiei Obama. O casă la țară

Foto: mansionglobal.com

Goana după un petec de pământ generată de traiul între patru pereți la bloc în perioada pandemiei nu există doar în Romania, ci și în Statele Unite. O familie afro-americană din Washington a investit banii strânși cu trudă toată viața într-o căsuță din Martha’s Vineyard, o zonă rurală din Massachusetts. Banală știre, nu? Dar, dacă schimbăm câteva detalii, păstrând scenariul, devine interesant.

Obama house 1
Sursa foto: Mansionglobal.com
Așadar, familia Obama a achiziționat o casă de 7000 de metri patrați, cu șapte dormitoare și nouă băi în Edgartown, Massachusetts. Prețul pentru proprietatea de 29 de acri a fost de 11,75 milioane de dolari, iar vânzătorul este Wyc Grousbeck, proprietarul Boston Celtics. Prețul de vânzare a fost cu 3 milioane de dolari mai mic decât ultimul cerut oficial. Cel mai recent preț listat a fost de 14,85 milioane de dolari, după ce mai scăzuse o dată de la 22,5 milioane de dolari, în februarie 2015. Barack și Michelle au făcut achiziția printr-o firmă reprezentată de avocatul Ronald Rapaport, probabil pentru a-și deduce cheltuielile adiministrative 🙂

Obama house 2
Sursa foto: Mansionglobal.com
Zvonurile despre intenția familiei Obama de a cumpăra casa din Edgartown apăruseră încă din vară, când cuplul a închiriat reședința pentru o vacanță. De altfel, zona Martha’s Vineyard e una din destinațiile estivale preferate de politicieni precum familia Clinton, iar fostul secretar de stat și senatorul din Massachusetts John Kerry a cumpărat o casă acolo în 2017.

Obama house 3
Sursa foto: Mansionglobal.com
Dacă mai adăugăm un detaliu, anume că Wyc Grousbeck, fostul proprietar, a cumpărat imobilul în 1998 cu 3,15 milioane de dolari avem imaginea unei afaceri din care aparent toată lumea a câștigat.

Obama house 4
Sursa foto: Mansionglobal.com
Cert este că nu doar în România prețul imobiliarelor crește. În SUA, prețurile locuințelor au crescut cu 4,9% din iunie 2019 până în iunie 2020, a constatat un raport CoreLogic, deși se anticipa o scădere de 1% și primul declin anual după aproape un deceniu.

Experții imobiliari spun că ratele ipotecare scăzute, oferta limitată și cumpărătorii motivați sunt de bun augur pentru următorul sezon de toamnă, în mod tradițional un moment aglomerat pentru imobiliare.

În Europa, Berlin, Amsterdam și Paris au înregistrat o creștere a prețurilor de 3,1%, 3,0% și respectiv 1,2%, între decembrie 2019 și iunie 2020, potrivit unui raport Savills Prime Residential Cities, pe care studiul îl atribuie cererii mari de case după pandemie. Și unul din patru oameni chestionați într-un sondaj global al cumpărătorului Knight Frank, lansat pe 5 august, a declarat că este mai probabil să se mute în anul următor ca urmare a pandemiei, cu Marea Britanie, Spania și Franța drept cele mai dorite țări în care să cumpere o casă.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT