Video – ”Crucișătorul extraterestru al lui Elon Musk”

Foto: Wikimedia Commons

Pentru Tesla, perioada de glorie financiară pare a nu se mai termina. A devenit a șaptea cea mai mare companie americană la Bursă, după o creștere record de 12,6%. Tesla valorează acum 464, 3 miliarde de dolari și tocmai a depăsit Visa, evaluată la 451,1 milioane.

Dacă reamintim că fondatorul Elon Musk și-a triplat averea (74, 2 miliarde de dolari) în perioada pandemiei și a trecut pe locul 3 în topul mondial, e limpede că Tesla traversează cea ma fastă perioadă a sa.

Iar explicațiile sunt simple. Anunțul recent că Tesla va dezvolta o nouă tehnologie pentru bateriile auto care va revoluționa industria, precum și primele imagini cu super-fabrica din China, entuziasmează investitorii și crește neîncetat valoarea acțiunilor.

Tesla a prezentat recent un video de 48 de secunde din interiorul fabricii sale din Shanghai unde este produs Modelul 3 al mașinii electrice. Elon Musk a descris-o drept „un crucișător extraterestru”, relatează Business Insider. Înregistrarea arată cum o sumedenie de roboți asamblează mașinile Tesla în, probabil, cel mai modern proces tehnologic din industria auto.

Fabrica Tesla Gigafactory din Shanghai, care a început să facă mașini în noiembrie 2019, este o componentă vitală a companiei conduse de miliardarul sud-african, făcând parte din eforturile de a mări capacitatea de producție și de a menține profitabilitatea. Vicepreședintele Tesla Tao Lin a estimat recent că fabrica din Shanghai va avea o capacitate de producție anuală de 200.000 de unități până la sfârșitul lui 2020.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT