Un om imun la omenie

Foto: YouTube

Nu se poate să nu simți nevoia să compari organizarea promptă și eficientă pentru realizarea de omagii, adică a inutilului concert la vioară din lanul de porumb în beneficiul exclusiv al vanității lui Orban, cu organizarea execrabilă pentru realizarea unui lucru simplu, necesar și în beneficiul cetățeanului, adică să răspundă Direcția de Sănătate Publică (DSP) la telefon în caz de-o urgență.

Calin Georgescu
Călin-Liviu Georgescu, editorialist 10today.ro
Pe de-o parte, am văzut cum se ridică într-o clipită corturi de protocol la dracu-n praznic, în mijlocul câmpului, cu o scurtă pocnitură din degete. Pe de altă parte, l-am văzut pe Arafat lăudându-se cu ore și zile de teleconferințe, cu sute de oameni angajați anume ca să răspundă la telefoane, cu o planificare minuțioasă urmată de nenumărate hei-rup-uri ale conducerii sistemului sanitar din toată țara, pentru ca, în final, telefoanele de la DSP-uri să continue să sune în gol. Sau, încă și mai exasperant, la telefon să răspundă o voce înregistrată care citește alte câteva numere de telefon la care să sune sărmanul om bolnav, un om de două ori disperat, întâi că a luat virusul, pe urmă că trebuie să apeleze la stat ca să-și salveze viața.

Digi
Sursa foto: Digi24.ro
Aceste este rezultatul muncii mult lăudatului tehnocrat Arafat și a ”specialiștilor din minister”, o perfectă ilustrare a zicalei ”s-au scremut munții și-au fătat un șoarece”. Numai că în acest caz nu este vorba despre un șoarece, ci despre un robot telefonic. Și nu l-au fătat, ci l-au f*tut și p-ăla, că la un moment dat nici măcar robotul nu mai răspundea la apeluri, ci făcea doar bip-bip-bip, după cum s-a văzut și s-a auzit limpede în deja celebrul interviu al lui Arafat de la Digi24 (bravo, Pândaru!).

Arafat
Sursa foto: Digi24.ro
Dar acel interviu, pe lângă demonstrația de incompetență a lui Arafat și a Ministerului Sănătății, a mai dezvăluit ceva: caracterul unui om imun la omenie. Revăd interviul Arafat-Pândaru și caut momentul în care Arafat, deja edificat, ca noi toți, dealtfel, despre situația strigătoare la cer că nimeni nu răspunde la telefoanele DSP, regretă și își cere scuze în public pentru incompetența sa, o incompetență abundent dovedită în doar 40 de minute de emisie TV. Dar momentul de căință lipsește, și nu fiindcă a fost tăiat la montaj, ci fiindcă lui Arafat nici prin cap nu i-a trecut că un DSP disfuncțional face victime. Sau, dacă i-a trecut prin cap, nu i-a tresărit niciun mușchi. Rece. Cea mai bună ilustrare a zicalei ”operația a reușit, dar pacientul a murit”. Deși mai corect ar fi să zici că nici operația n-a reușit, nici pacientul n-a trăit, dar medicul Arafat a fost mândru de opera sa și a tras concluzia: ”deci, sistemul funcționează”.

Așa e. Au creat un sistem perfect viabil și funcțional. Doar că nu pentru oameni.

Un editorial de Călin-Liviu Georgescu

Comentează acest subiect pe Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT