Trump, un pesedist la Casa Albă

trump-un-pesedist-la-casa-alba-3
Foto: Library of Congress on Unsplash

Mic exercițiu de imaginație. Ești un american care nu câștigă mai mult de 75.000 de dolari pe an și ai aplicat pentru ajutorul de stat cuvenit în perioada pandemiei de Covid 19.

Astepți  cecul de 1200 de dolari pe luna pe care ți l-a promis Trump.  Îl primești la un moment și vezi că e semnat de președintele Americii ca și cum ar fi din banii lui.

Așa arată azi una dintre cele mai fierbinți teme de dezbatere publică din Statele Unite. Trump spune ca a aflat întâmplător ca numele său va apărea pe stimulentele pregătite de Washington, dar ziarele de peste Ocean susțin că el a cerut imperativ acest lucru. Mai mult, acuzele Washington Post merg până la a pune intârzierea emiterilor acestora pe baza acestei solicitări super-electorale a președintelui.  

-Nu știu nimic despre asta, dar am înțeles ca numele meu este acolo. Nu va intârzia nimic- spune relaxat Trump, în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, la briefingul zilnic.

Presa americană ostilă lui Trump subliniază insă că această manevră elelctorală este fără precedent, nici Obama sau Bush nefolosind-o in timpul mandatelor lor atunci când au fost nevoiți să acorde stimulente financiare oamenilor defavorizați. Un lucru este cert. De săptămâna viitoare, 8,1 milioane de americani vor primi acasă câte un cec de la Trezorerie care la va aduce în buzunar 1200 de dolari. Și care va conține un memo la final semnat Donald Trump.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT