Top 5 cele mai slabe remake-uri ale unor filme clasice

Foto: Imdb

Remake-urile au o reputație proastă în lumea cinematografiei, dar această reputație nu este întotdeauna meritată. Unele sunt chiar mai bune decât peliculele originale: The Fly, Little Shop of Horrors sau A Star is Born sunt doar câteva exemple. Dar remake-urile reprezintă o provocare – trebuie să îi mulțumești pe fanii filmului original, în timp ce trebuie să convingi o nouă generație de critici și să aduni noi fani care nu cunosc pelicula clasică. E ca mersul pe sârmă și e foarte ușor să dai greș. Iată un top cu 5 cele mai slabe remake-uri care demonstrează că, uneori, încercarea de a îmbunătăți un film decent poate fi un dezastru. Am preferat să păstrăm titlurile originale.

5. Around the World in 80 Days (2004)
imdb.com rating: 5,9

Around sursa
Sursa foto: IMDB
Around the World in 80 Days a avut premiera în 1956 și este un film de aventuri bazat pe romanul cu același nume al lui Jules Verne. A obținut 5 premii Oscar, printre care și pentru cel mai bun film. Acțiunea este foarte simplă: Phileas Fogg pune un pariu că poate face înconjurul Pământului în mai puțin de 80 de zile. O poveste care pare la modă oricând. Totuși, remake-ul din 2004 nu pare să ducă audiența în aceeași formidabilă aventură. Mai mult, filmul nu prea mai are legătură cu cartea scrisă de Jules Verne, astfel că este nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost remake al anului și câștigă premiul Most Unwelcome Remake la festivalul The Stinkers Bad Movie Awards. Marty Mapes de la Rotten Tomatoes a spus despre acest film: “Este un film pe care trebuie să îl vezi ca să ai o scuză să stai 2 ore într-o sală cu aer condiționat, după ce ai văzut toate filmele bune”.

4. Total Recall (2012)
imdb.com rating: 6.3

Total recall sursa
Sursa foto: IMDB
Total Recall, un fascinant science fiction din 1990 ne spune povestea lui Douglas Quaid, un muncitor în construcții, care începe să aibă coșmaruri despre viața pe Marte. Îi este implantat un cip care îi oferă o experiență virtuală despre munca de agent secret pe planeta roșie. Pe măsură ce povestea evoluează, el încearcă să își dea seama cine este cu adevărat și ce a făcut pe Marte. Prima greșeală este că remake-ul nici măcar nu se petrece pe Marte. Acțiunea are loc pe Pământ, într-un viitor distopic. Chiar dacă scenele de acțiune sunt credibile și filmul a avut parte de un buget generos, îi lipsesc cu desăvârșire tensiunea și dramatismul.

3. Ben-Hur (2016)
imdb.com rating: 5,7
Ben hur sursa
Sursa foto: IMDB
Drama istorică Ben-Hur (1956) este un clasic indiscutabil care a obținut 11 premii Oscar. La rândul lui, a fost un remake după originalul film mut Ben-Hur: A Tale of the Christ. Are scene de acțiune, romantism, dramatism și una dintre cele mai faimoase scene de urmărire cu care de luptă din istoria cinematografiei. E greu de crezut că un remake ar fi putut să se ridice la înălțimea acestui film. Totuși, asta nu i-a oprit pe cei de la Paramount să încerce.
Ceea ce ar fi putut să fie o incredibilă continuare cu efecte speciale la zi, s-a dovedit a fi un eșec de proporții, atât în Box Office, cât și în critici. Morala? Unele filme clasice ar trebui lăsate așa cum sunt.

2.Swept Away (2002)
imdb.com rating: 3,6

Swept away sursa
Sursa foto: IMDB
Filmul original, Travolti da un Insolito Destino Nell’Azzurro Mare D’Agosto, a fost lansat în 1974 și este povestea Raffaelei, o femeie bogată care naufragiază pe o insulă pustie împreună cu Gennarino, un membru al echipajului yachtului său. Nemaiavând autoritatea impusă de statutul său, ajunge să aibă o relație amoroasă cu acesta. Pentru ca totul să fie mai picant, Gennarino se dovedește a fi un comunist convins, care urăște bogații. Remake-ul Swept Away din 2002, regizat de Guy Ritchie, soțul Madonnei la vremea respectivă și actrița din rolul Raffaelei, este tern, neconvingător. Povestea de dragoste dintre cei doi nu este credibilă din pricina jocului slab al actorilor. Într-o recenzie scrisă de Mick LaSalle pentru SFGate, el spune: “Satira socială e mută, chiar sufocată. Dragostea e neconvingătoare, sexul nu e sexi și nu există ritm – nu e doar un film lent, e un film fără formă sau structură, e un film de amator. Scenele zac pe ecran”.

1.Psycho (1998)
imdb.com rating: 4,6

Psycho 2 sursa
Sursa foto: IMDB
A face un remake după un horror clasic nu e o sarcină ușoară. Dovada vie a acestui lucru este remake-ul din 1998 al celebrului Psycho. Filmul original, lansat în 1960, este o capodoperă, iar fanii acestuia nu prea simțeau nevoia unui nou film. Este considerat unul dintre cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock, iar numai auzind vocea lui Norman Bates, te trec fiorii. Remake-ul nu are mari veleități artistice, regizorul optând pentru a recrea cadru cu cadru filmul original. În timp ce îl urmărești, te întrebi ce rost are acest remake dacă este o copie unu la unu după pelicula originală. Până și scenariul și coloana sonoră sunt aproape identice cu cele din 1960. Ca imaginea acestui remake să fie completă, a fost nominalizat la nu mai puțin de 3 premii Zmeura de Aur din care a câștigat două: cel mai prost remake al anului și cel mai prost regizor.

Aceasta este dovada clară a faptului că îți trebuie mai mult decât un storyboard bun pentru a face un film de calitate.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT