Tokyo Toaleta și Bucharest WC. Nicio comparație.

Foto: tokyotoilet.jp

Cum ar fi ca peste noapte să descoperiți în Parcul Tei o construcție de tipul celei de mai sus, de un bun gust șocant, curată lună și iluminata feeric noaptea? V-ați gândi că e sediul de campanie al unui candidat la primăriile Bucureștiului ? V-ați apropia să priviți prin geamurile perfecte mobilierul futurist din interior? În fine, să nu mai batem câmpii… Vorbim despre o toaletă publică inaugurată recent, în urma unui concurs de design intitulat banal, Tokyo Toaleta.

Toaleta 2
Credit foto: tokyotoilet.jp
Fundația Nippon a strâns 16 arhitecți, artiști urbani, designeri, și le-a cerut să vină cu idei care să lupte cu preconcepția oamenilor potrivit căreia toaleta este un loc imund, întunecos, neplăcut olfactiv. Chiar dacă Japonia este potrivit tuturor standardelor una dintre țările cele mai dezvoltate din acest punct de vedere.

Toaleta 4
Credit foto: tokyotoilet.jp
Câteva dintre ”opere” au fost deja inaugurate și pot fi localizate/folosite cu ajutorul unei aplicații care are hartă și multe alte facilități. Vorbim, așadar, despre spații futuriste, colorate și super-tehnologizate.

Toaleta 3
Credit foto: tokyotoilet.jp
Iată cum își descrie creația una dintre firmele câștigătoare: ”Cu o cromatică pastelată-roșu vibrant, portocaliu, purpuriu, dar și albastru și verde, toaletele sunt atrăgătoare și nemaipomenite. Sunt bine luminate și perfect vizibile când sunt goale. Pereții exteriori au fost construiți dintr-un geam special, care devine instantaneu opac atunci când cheia este rotită, oferind confidențialitate utilizatorului. Pe lângă faptul că este o instalație publică distractivă, toaleta servește o funcție secundară, aceea de a crea ambianță pe măsură ce soarele coboară. Noaptea, devine o toaletă care luminează parcul ca un felinar frumos de hârtie”.

Mai merită adăugat un detaliu din brieful Fundației Nippon adresat participanților: ”Organizăm întreținerea continuă a spațiior astfel încât oamenii să se simtă confortabil folosind aceste toalete publice și să încurajeze un spirit de ospitalitate pentru următoarea persoană”.
Exact ca la noi, în România…

Toaleta romania
Credit foto: romaniatv.net

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT