The winter is coming. Zuckerberg se teme de TikTok

Foto: Anthony Quintano/Flickr

În timpul unei cine la Casa Albă, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, l-a avertizat pe Donald Trump despre amenințarea firmelor chinezești la adresa comunității de business americane, relatează The Wall Street Journal. El a mai spus ca suprimarea acestor firme ar trebui să fie o prioritate și nu investigațiile la adresa Facebook.

Zuckerberg i-a avertizat pe oficialii și legiuitorii americani că firmele chinezești sunt un risc pentru valorile americane și pentru dominația tehnologică a SUA. El a mai spus ca TikTok care este deținută de ByteDance, o companie din Beijing, nu împărtășește promisiune Facebook cu privire la libertatea de exprimare.

Oficiali americani au început o investigație asupra aplicației TikTok în octombrie, urmată de o revizuire a politicii de securitate națională și de Trump care a semnat un ordin executiv care va interzice TikTok pe motive de securitate națională. TikTok a confirmat că a făcut demersurile legale pentru a opri inițiativa americană de interzicere a aplicației.

TikTok reprezintă o competiție majoră pentru afacerile Facebook. Aplicație de video-sharing care a explodat în popularitate în ultimele luni, este în competiție directă cu Instagram. Dat fiind numărul mare de utilizatori ai TikTok, e posibil ca advertiser-ii să se reorienteze către această aplicație, în detrimentul Instagram sau Facebook.

Peter Navarro, consilier comercial al Casei Albe a declarat că Zuckerberg nu a avut nicio influență asupra deciziei privind interzicerea aplicației TikTok.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru CNBC că “Mark nu a susținut niciodată o interzicere a TikTok. El doar a spus că principala amenințare a companiilor tech chinezești este că nu respectă aceleași idei despre democrație și liberă exprimare. Este ridicol să presupunem că problemele de securitate națională, ridicate de oficialitățile americane și chineze, au fost provocate de o declarație a lui Mark Zuckerberg”.

Zi zău!

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT