Stephen King regretă că trăim unul din romanele lui

Foto: WORLDS WITHIN PAGES BLOG

O pandemie care decimează populația lumii. Acesta este subiectul romanului The Stand, scris de Stephen King în 1978.

El înțelege de ce fanii săi spun că, de când a izbucnit pandemia de coronavirus, parcă trăiesc într-una din poveștile lui de groază.
“Aud oameni care spun: ‘Parcă trăim într-un roman de Stephen King’, iar singurul meu răspuns este: ‘Îmi pare rău.’ “
O pandemie ca aceasta era “inevitabilă”, spune King. “Nimeni nu și-a pus problema că, în zilele noastre, când călătorim zilnic de pe un continent pe altul, mai devreme sau mai târziu va exista un virus care va cuprinde întreaga planetă.”

81c8No6mSPL e1590569169339
Sursa foto: Amazon.com
Chiar dacă și-a făcut un renume de scriitor de romane de groază, King spune că atracția lui majoră se regăsește în explorarea “neobișnuitului și ciudățeniei” din viețile oamenilor obișnuiți.
Noua sa colecție de nuvele, If it Bleeds, se axează pe personajul Holly Gibney, un detectiv particular care pare să aibă puteri supranaturale. Acest personaj apare și în alte romane ale sale, printre care The Outsider, care a fost adaptat într-un serial HBO.
“Există oameni care au aceste puteri” spune King despre acest personaj. “Oamenii pot spune despre mine că sunt un autor de povești horror, nu mă supăr, atât timp cât mă citesc. Dar eu cred că fac mai mult de atât și sunt interesat de ceea ce suntem și, mai ales, de ceea ce suntem capabili să facem.”

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:

NPR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT