Sikinos, comoara ascunsă a Greciei

Foto: wikimedia commons

Cicladele cuprind multe insule, toate cu plaje superbe și apă cristalină, dar fiecare are câte o caracteristică unică. Sikinos cucerește vizitatorii prin serenitatea sa.

Sikinos (numele antic Oenoe) este una dintre cele mai mici insule din Ciclade, situată în partea de sud a arhipelagului, între insulele Ios și Folegandros. Are o suprafață de 416 km pătrați și o populație de numai 273 de locuitori. Sudul este plat, iar în nord-vestul este stâncos. Orașul este construit pe o stâncă înaltă de 280 de metri.

Sikinos 4
Sursa foto: GULETYACHT.net
Insula produce miere și ulei de măsline și este renumită pentru vinul său, încă din vremuri antice.

Spre deosebire de vecinele mult mai zgomotoase, Ios și Folegandros, Sikinos este o insulă liniștită care atrage familii și turiși în căutare de relaxare. Are toate elementele naturale care caracterizeaza Cicladele, dar fără zgomotul și agitația popularelor insule din jur.

Din acest motiv, în ultimii ani, mai multe familii provenind preponderent din Germania, Suedia sau Norvegia au cumpărat vechi case pe insulă, le-au renovat și își petrec timpul bucurându-se le liniștea insulei.

Sikinos 3
Sursa foto: Kostas Limitsios/Flickr
Orașul Sikinos (Castro) este un exemplu tipic pentru arhitectura Cicladelor, cu aleile sale pitorești și cu biserica Pantanassa ca obiect central. Cele mai importante atracții ale insulei le reprezintă Castelul Zoodochos Pigi Fountain (1690) și monumentele funerare romane (secolele 2-3) transformate apoi în biserică creștină.

Sikinos 2
Sursa foto: Wikimedia Commons
Plajele Agios Georgios, Agios Panteleimon și Dialiskari, dar și pPeștera Neagră atrag o mulțime de vizitatori în fiecare an.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT