Show Musk go on. Tesla anunță bateria viitorului

Foto: Tesla

Ca de obicei, un tweet al lui Elon Musk poate atrage atenția întregii planete. Acesta a prefațat un eveniment Tesla, Ziua Bateriei, care se va desfășura pe 22 septembrie, cu un anunț îndelung așteptat.
”Tesla va putea produce în masă, nu în laborator, peste 3-4 ani, baterii cu ciclu de viață mai mare cu 50% decât în prezent”, a scris Musk, care anunță și o demonstrație a modului în care Tesla a reușit să îmbunătățească performanțele bateriilor sale.


Totodată a fost dezvăluită o imagine de fundal în care o serie de puncte sunt grupate în formațiuni de linie, stârnind speculații în rândul presei și fanilor despre ce va dezvălui la eveniment. Expertul sud-coreean în baterii, Park Chul-wan, a spus că imaginea poate să sugereze „anodul de nanofiliu de siliciu”, o tehnologie avansată care poate crește sensibil atât densitatea de energie a bateriei, cât și durata de viață a acesteia.

Tesla background
Sursa foto: Tesla
În acest moment, densitatea energetică a bateriilor Panasonic utilizate în modelul 3 al Tesla este de aproximativ 260 Wh/kg, iar estimările spun că va ajunge la 400 Wh/kg pentru un ciclu de viață mai ridicat și autonomie extinsă.

În acest moment, cel mai performant model Tesla S are o autonomie de 597 de km în ciclu de testare WLTP, iar invenția ar putea aduce mașina la aproape 900 de km cu un ”plin” de energie.

Tesla a declarat că Ziua Bateriei sale va avea loc în aceeași zi cu reuniunea anuală a acționarilor din 2020, pe 22 septembrie. Un număr foarte „limitat de acționari” va putea participa la eveniment din cauza restricțiilor legate de pandemie, iar aceștia vor fi desemnați în urma unei loterii.

Averea lui Elon Musk, a crescut cu 5 miliarde de dolari după ce acţiunile Tesla au ajuns în iulie la 1.500 de dolari. Astfel, fondatorul companiei a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă estimată la 74,2 miliarde de dolari.

Săptămânile trecute, Musk ocupa locul 20 în clasamentul global al miliardarilor. Potrivit Forbes, Musk se află în prezent doar în spatele CEO-ului Facebook Mark Zuckerberg, fondatului Microsoft Bill Gates, preşedintelui gigantului LVMH Bernard Arnault şi şefului Amazon Jeff Bezos.

Acţiunile Tesla au crescut în iulie cu 9,5%, ajungând astfel la 1.643 de dolari și transformând firma în cea mai valoroasă companie auto din lume.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT