Roger Federer, de neclintit în dreptul său la opinie

Foto: Vinod Divakaran/Flickr

În luna ianuarie a anului curent, activista de mediu, adolescenta Greta Thunberg, l-a criticat pe tenismanul profesionist Roger Federer pentru un presupus contract de sponsorship cu banca elvețiană Swiss Bank. Ea susține că Federer nu trebuie să ofere servicii de imagine unei bănci care investește în extragerea de combustibili fosili. Pe site-ul oficial, Swiss Bank declară că este în total acord cu cerințele de micșorare a emisiilor de carbon și, ca atare, începând din 2018, nu a mai facut investiții în extragerea de combustibili fosili.

Nu mai departe decât ieri, un jucător de tenis complet necunoscut, Andrew Harris, numărul 204 în ierarhia ATP, l-a acuzat public pe campionul elvețian de “egoism standard marca Federer”. Numitul Harris este nemulțumit de faptul că Roger s-ar fi declarat partizanul ideii că circuitul ATP ar trebui reluat abia atunci când spectatorii vor fi din nou admiși în tribune. Pe Harris l-ar interesa să facă repede niște bani din turnee, cu sau fără spectatori, dar uită că nu a trecut de primul tur de cam mult timp și banii vor ajunge în final tot în buzunarele jucătorilor de top.

Săptămâna trecută, Roger Federer a călcat din nou pe bec în fața cerberilor corectitudinii. El a trimis un mesaj video “tribut” unuia dintre cei mai controversați comentatori de sport din Australia, care a anunțat că renunță la emisiunea de radio pe care o făcea de 27 de ani.

Alan Jones este unul dintre cei mai controversați comentatori sportivi australieni și fost antrenor principal al selecționatei de rugby “Wallabies”. De curând, a făcut câteva declarații misogine și violente la adresa Primului Ministru al Noii Zeelande, Jacinda Arden. În emisiunea sa, Jones a numit-o pe Arden “a complete clown” – un clovn total și i-a sugerat premierului australian, Scott Morrison, să-i “îndese pe gât un ciorap”. Aceasta este doar o mostră de limbaj “exotic” marca Jones.

Alan Jones
Alan Jones, Sursa foto: Wikimedia Commons
După câte se pare, pe Federer nu l-au impresionat negativ aceste ieșiri publice și, cu ocazia ultimului show radio al lui Alan Jones, a trimis rețelei de televiziune Sky News un mesaj video în care-i mulțumește lui Alan Jones pentru întreaga sa activitate de comentator sportiv. Pentru Roger Federer, au urmat critici puternice în social media și nu numai. Dar, așa cum era de așteptat pentru cei care urmăresc activitatea marelui sportiv, atât pe terenul de tenis cât și în afara lui,  Federer nu a intrat în polemică cu nimeni și nici nu și-a retras mesajul de felicitare pentru Jones.

Roger Federer (39) așteaptă cu calm reluarea competițiilor de tenis și pare că nu se gândește încă la retragere. La fel și în viața extrasportivă, Roger își păstrează și afirmă convingerile, indiferent la zgomotele din jur. Câinii latră, ursul merge, cum ar zice un hâtru de prin părțile noastre!

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT