Regele Thailandei a întrerupt carantina și a călătorit 12.000 de km pentru o petrecere

Foto: Wikimedia Commons

Regele Thailandei, Maha Vajiralongkorn, 67 de ani, autoizolat împreună cu 20 de prietene într-un hotel din Bavaria, a întrerupt carantina pentru o petrecere la Bangkok. El a zburat 12.000 de km în 24 de ore pentru a participa la un banchet in Bangkok, prilejuit de Chakra Day, o sărbătoare tradițională.

Regele a avut timp și pentru o escală la Zurich pentru a o îmbarca și pe Regina Suthida, autoizolată în Elveția. La petrecerea din capitala Thailandei, Regele a vorbit și despre coronavirus: “Această pandemie nu este vina cuiva anume. Guvernul nostru trebuie să înteleagă problema și să rezolve cauzele. Apoi să stabilească un sistem de comunicare prin care populația să înțeleagă situația”.

Înscăunat anul trecut, în mai, ca Rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, 67 de ani, a fost criticat până nu demult pentru stilul său de viață excentric. Este la al patrulea mariaj, iar soția sa i-a fost bodyguard. Cea de-a treia soție, de profesie chelneriță, a fost deposedată de titlu pentru lipsă de respect, la câteva luni după ce născuse un băiat. Una din primele sale măsuri ca monarh al Thailandei a fost introducerea unei legi care pedepsește cu 35 de ani de închisoare comentariile la adresa stilului său de viață.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT