Veșnicele războaie ale lui Trump. Azi, Twitter

Foto: Gage Skidmore/Flickr

– Țineți-mă că îi omor! – cam așa ar suna pe românește ultima amenințare a președintelui Trump la adresa popularului (mai ales în SUA) canal de socializare, Twitter. Dacă știrea s-ar opri aici, majoritatea cititorilor nu ar mai căuta motivația acestei declamații, obișnuiți cu sketch-urile publice ale celui mai puternic om de pe planetă. Ce a cauzat așadar acest “Close them down/Închideți-i” al președintelui?

Twitter, canalul de comunicare preferat al lui Trump, a marcat ultimele sale două postări drept înșelătoare și cu un conținut informativ neverificat, parte a unei campanii de fact-checking începută de curând. “Nu putem lăsa votul prin email să fie folosit pe scară largă în țara noastră pentru că vor apărea fraude, falsuri și buletine de vot furate” a ciripit Trump în cel mai pesedist stil posibil, inspirat parcă, de celebra declarație a lui Victor Ponta de la alegerile din 2009 “Sistemul lor de fraudare a funcționat mai bine decât al nostru.”

Cei 80 de milioane de urmăritori au citit, iar 20.000 de like-uri au apărut în primele 30 de minute. Adică, 0,004 la sută. Numere mici, pentru o cauză atât de mare…
Ca de obicei, Trump este de neoprit atunci când e rost de vreo cafteala verbală. Așa că, tot pe Twitter (unde postează zilnic, de ani de zile), a dat frâu liber frustrărilor sale mai vechi “Republicanii au sentimentul că rețelele sociale cenzurează toate vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide. Revizuiți-vă comportamentul acum!” sunt amenințările celui mai puternic om de pe planetă. Iar Trump pare că nu se oprește aici, Casa Albă anunță că astăzi președintele va semna un ordin executiv care va suprareglementa rețelele sociale, fără a detalia conținutul acestuia.

Deocamdată, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, nu pare foarte înspăimântat. Într-una din rarele sale declarații publice, acesta îi raspunde insolent lui Trump “Dacă este cineva responsabil pentru deciziile companiei, acela sunt eu. Lăsați-ne angajații în pace. Vom continua să identificăam informațiile incorecte sau discutabile referitoare la alegeri oriunde în lume. Iar dacă vom greși, ne vom asuma asta.”

Cum se va sfârși această dispută? Greu de spus, este abia la început. Dar guvernatorul statului California nu pare a fi interesat de deznodământ. Ieri a semnat ordinul prin care rezidenții vor putea vota anul acesta prin corespondență.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT