Politicienii spun lucruri trăsnite: Barcelona CF în Premier League

Foto: Wikimedia Commons

Ministrul Sporturilor din Catalunya a declarat că cluburile de fotbal Barcelona, Espanol și Girona vor decide singure în ce campionate se vor înscrie în cazul în care Federația Spaniolă de Fotbal le va da afară din La Liga dacă regiunea Catalonia își va declara independența.
“CF Barcelona poate ajunge în Premier League dacă Catalunya se va declara independentă după referendumul ce va urma.”
În Spania, situația este explozivă după ce autoritățile regionale catalane au hotărât să declanșeze un referendum pe tema independenței, în ciuda amenințărilor venite dinspre executivul spaniol de la Madrid. Votul trecut a fost declarat ilegal de Guvern, iar trupe polițienesti au fost deplasate în regiune pentru a impiedica populația să meargă la urne.

Cu toate astea, ministrul sportului catalan susține că și în condițiile independenței declarate, cluburile trebuie să aibă libertatea de a alege campionatul în care să joace, inclusiv cel spaniol.
“Daca vom obține independența, cluburile catalane din La Liga – CF Barcelona, Espanyol și Girona- vor decide singure dacă vor să rămână în liga spaniolă de fotbal sau în campionatele vecinilor, de exemplu în Italia, în Franța sau chiar în Premier League. Acum există echipe din alte țări care joacă în ligile spaniole, cluburi din Andora la fotbal și basket. Monaco joacă în Franța, cluburi din Țara Galilor joacă în campionatul englez. De aceea, nu cred că FIFA va avea ceva împotrivă ca un club cum e Barcelona să se înscrie într-o ligă din altă țară”

Răspunsul federației spaniole a venit imediat prin intermediul președintelui Javier Tebas, “în sport nu e a la carte, ca la restaurant, legislația spaniolă e clară, în cazul declarării legale a independenței, cluburile catalane nu mai au ce să caute în La Liga, dar sper să nu se ajungă aici”.
Și pentru ca dialogul surzilor să fie perfect, Pep Guardiola a ținut să-și arate din nou pozitia pro-independenta. Actualmente pe primul loc în campionatul englez cu Manchester City, Guardiola spune că nu există altă soluție decât votul și face un apel către democrațiile vestice să sprijine declararea independenței Catalunyei pentru că “dreptul la liberă exprimare” ar fi oprimat de autoritățile spaniole.

Prin urmare, se joacă multe meciuri interesante în weekend, atât în Premier League cât și în La Liga, dar unicul derby va fi, fără îndoială, un meci fără câstigători: Spania vs Catalunya.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT