Plesnit peste Gușă

Foto: Wikimedia Commons

Printre multele ghinioane pe care le are azi românul, ghinionul de-a fi contemporan cu unul ca Gușă nu este cel mai grav, dar este, totuși, acolo, prezent, și adaugă și el o câtime la povara noastră cea de toate zilele.

Explicat în termeni populari, Gușă este azi un fel de Vântu mai mic, un intrigant nasoluț, însă fără măreția malefică și bolnăvioasă a aceluia. Acolo unde Vântu te exasperează într-o secundă, atunci când ți se adresează cu ”excelență”, Gușă vorbește o oră și abia dacă îți smulge un ”mneh”.

Calin Georgescu
Călin-Liviu Georgescu, editorialist 10today.ro
Dacă Gușă ar fi fost cretă, ursitoarele l-ar fi dăruit cu darul de-a fi șters. Dar istoria a probat deja faptul că cea mai bună contribuție a lui Gușă la viața publică și politică este absența sa de acolo, însă nu-ți dai seama de asta decât atunci când Gușă iese din vizuină și adaugă la mehlemul obișnuit al zilei, propriul său mehlem, în acest caz, anatema homosexualității asupra lui Nicușor Dan.

De ce este homosexualitatea o anatemă în lumea lui Gușă, în lumea PSD și, în general, în miezul dur al alegătorilor PSD? Pe de-o parte, tocmai din cauza activiștilor pro-gay, care, prin campaniile agresive și adesea vexante chiar și pentru oamenii obișnuiți, au realizat contraperformanța de a crea exact contrariul, un curent anti-gay subteran care i-a angrenat chiar și pe cei mai deschiși la minte, pe aceia cărora nici nu le-ar fi dat prin cap că homosexualitatea ar fi o problemă.

Dar, pe de altă parte, discriminarea din cauza orientării sexuale este chiar cheia de boltă a mentalității populației ne-educate și paupere, o mentalitate înapoiată, bazată pe suspiciunea că cei care sunt de vină pentru viața lor grea sunt întotdeauna ceilalți, dar mai ales minoritățile, cei care sunt ”altfel”. Și nu mai este de mult un secret că această populație votează PSD cu îndîrjire. Acestora li se adresează Gușă atunci când, în ”calitatea” sa de consilier de campanie al PSD, zgândăre buba intoleranței, țintind să scoată ce-i mai urât din om, cu scopul de a muta ștampila pesedistului dezamăgit de PSD, de pe Nicușor Dan, pe Firea.

În această tentativă de a face din orientarea sexuală a unui candidat o temă de campanie, se vede nu doar șulfismul toxic și dezgustător al lui Gușă, ci mai ales mentalitatea putredă, fundamental rasistă și intolerantă care băltește în mințile liderilor PSD care au okeiat mesajele lui Gușă. Dar nu e totul rău.

Dacă Nicușor Dan ar fi candidatul deștept și relaxat care ar vrea bucureștenii să fie (dar, din păcate, nu este), atunci când Gușă îl provoacă să demonstreze că nu-i homosexual (oribilă idee!), Nicușor Dan ar trebui să iasă și să zică: ”ca dovadă că nu sunt homosexual, i-o voi trage lui Firea la urne, în ziua alegerilor. Cu scuzele mele pentru domnul Pandele”. Altă cale nu-i. Dacă Gușă face gât, dă-i peste bot. Cu golănie, pe golănie călcând.

Un editorial de Călin-Liviu Georgescu

Comentează acest subiect pe Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT