Papa Ratzinger – puțin mai aproape de Dumnezeu

Foto: Wikimedia Commons

Benedict al XVI- lea, cunoscut și sub numele de Papa Ratzinger, se află într-o stare de sănătate precară, în urma oboselii acumulate din timpul vizitei sale în Germania. Motivul acestei calătorii intempestive a fost acela de a-și lua rămas bun de la fratele său mai mare, Georg, în vârstă de 96 de ani, care a și murit imediat după vizita celebrului său frate.

Papa Benedict a fost considerat un Papă conservator, mare gardian al valorilor catolicismului clasic, dar a surprins mapamondul în 2013, atunci când a demisionat în favoarea unui nou Papă. Noul Papă, Francisc, este infinit mai popular pentru vederile sale liberale, pentru căldura și firescul cu care privește orice ființă umană și, nu în ultimul rând, pentru atitudinea sa întelegătoare în ceea ce privește minoritățiile sexuale. Într-un anume fel, se poate considera că principalul merit al Papei Benedict este acela că s-a dat la o parte la timp, înțelegând că Biserica Catolică nu mai poate fi un loc al credinței oarbe obținută prin santajul cazanului cu smoală al lumii de apoi.
Benedict 2
Sursa foto: Wikimedia Commons
Papa Ratzinger, care merge pe 94 de ani, suferă de “erizipel”, un virus care i-a atacat în special fața și care provoacă răni și episoade de durere severă. Biograful Papei Emeritus, numele formal al papilor demisionari, dl. Peter Seewald susține că l-a găsit pe acesta extrem de slăbit și vizibil suferind după moartea fratelui, dar și pentru că boala de piele a devenit agresivă.
“În pofida bolii care îl macină, Papa Emeritus s-a arătat optimist, spunându-mi că, imediat ce se va mai înzdrăveni puțin, vom relua împreună lucrul la biografia sa”, a declarat Seewald într-un interviu acordat presei germane. El a adăugat că “memoria și capacitățile intelectuale ale Papei Benedict sunt intacte, dar vocea sa abia se aude și trebuie să apleci urechea la gura sa pentru a auzi ce spune”.
Benedict și-a vizitat fratele bolnav în Germania la sfârșitul lunii iunie, marcând într-un mod fortat de evenimentele familiale prima ieșire din Italia de la momentul neașteptat al demisiei din funcția de Papă, în 2013. Georg Ratzinger (96), fratele lui Bendedict, a și decedat imediat după ce a primit binecuvântarea fratelui său.
Fostul Suveran Pontif, al cărui nume original este Joseph Ratzinger, trăiește acum în clădirea unei foste mici mănăstiri din interiorul Vaticanului. El a păstrat o discreție maximă în ultimii 7 ani, după ce a devenit primul Papă demisionar în ultimii 600 de ani.
Considerat un cleric tradiționalist al Bisericii Catolice, el a fost înlocuit într-un mod total surprinzător în 2013, de un cardinal argentinian reformator – actualul Papă Francisc.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT