Nu, Japonia nu îți va plăti jumătate din prețul drumului dacă o vizitezi

Foto: Wikimedia Commons

În ultima vreme, o mulțime de site-uri anunță că Japonia va plăti jumătate din costurile de transport pentru turiștii care vizitează această țară. Fals! Se pare că cineva a tradus greșit mesajul oficialilor japonezi, iar știrea falsă s-a perpetuat cu viteza luminii  copy/paste în mediul online. Site-uri de renume ca Mirror, Tripzilla, Metro, Telegraph etc. au preluat fără a verifica această știre, creând un tăvălug de fake news.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Japonez al Turismului spune foarte clar: “Această inițiativă se adresează exclusiv celor care locuiesc în Japonia, pentru încurajarea turismului autohton, în niciun caz turiștilor străini”.

Ministerul Japonez al Turismului a făcut aceeași precizare și pe Twitter.


Marile publicații online au făcut rectificări, precizând că a fost vorba de o neînțelegere, dar era prea târziu, știrea devenise deja virală.

Sicilia e1590666080175
Sursa foto: Darkeyed/Pixabay
Ca bonus al acestui fake news, s-a făcut referire și la o campanie similară susținută de Sicilia, în care se preciza că Autoritatea Siciliană de Turism va subvenționa turiștii care vizitează frumoasa insulă, cu jumătate din prețul transportului și cu o noapte de cazare, la fiecare 3 nopți rezervate în această zonă. Pe site-ul oficial, citat de aceste publicații, nu este nicio referire la vreo campanie de acest gen.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT