Mitsubishi, în marșarier de pe Bătrânul Continent

Foto: Flickr/Ivan Radic

Constructorul auto japonez, Mitsubishi, confirmă că a înghețat lansarea de noi modele pe piața europeană, ca urmare a planului de retragere totală atât de pe continent, cât și din Marea Britanie.

Japonezii prevăd al doilea an consecutiv cu pierderi, în mare parte din cauza pandemiei de Covid-19. Asta înseamnă nu numai că europenii nu vor mai avea acces la noile modele Mitsubishi, dar și că va fi oprită dezvoltarea modelelor deja existente, cum ar fi popularul Outlander PHEV. Modelele actuale – Mirage, ASX, Eclipse Cross, Shogun, L200 – vor rămâne în vânzare atât timp cât stocurile și reglementările cu privire la emisii le vor permite. Reprezentanțele vor oferi în continuare suport pentru modelele existente și în viitorul apropiat.

PHEV
Sursa foto: Flickr/Tony Webster
Mitsubishi, al șaselea producător japonez de automobile, a făcut acest anunț la scurt timp după ce a anticipat o pierdere de 1,14 miliarde de euro pentru anul fiscal ce se va încheia în martie, 2021. Planul japonezilor este de a reduce producția și a închide reprezentanțele neprofitabile, diminuând astfel costurile fixe cu 20% în următorii 2 ani.

Potrivit rapoartelor financiare ale companiei, este cea mai mare pierdere din ultimii 18 ani. CEO-ul Mitsubishi, Takeo Kato, a spus reporterilor că “pentru a ne putea reveni, misiunea management-ului este de a împărtăși angajaților starea de criză prin care trecem și de a reduce costurile”.

Mitsubishi se va concentra pe piețele din Asia de Sud-Est unde are o cotă de piață de 6,4%, față de 1% în Europa și 0,9% în Statele Unite.

Acest anunț vine pe fondul declinului partenerilor de la Nissan Motor Co. și Renault ca urmare a scandalului generat de fostul CEO al grupului, Carlos Ghosn, acuzat în Japonia că ar fi ascuns de fisc 90 milioane de dolari. În timpul investigației, acesta a fugit în Liban, fiind dat în urmărire generală de Interpol.

În ce fel această criză va influența și producția Dacia, controlată de grupul Renault, ramâne de văzut.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT