”Martin. Aston Martin”. Povestea merge mai departe

Foto: Aston Martin

Aston Martin dezvăluie edițiile 007 ale modelelor sport Vantage și DBS Superleggera pentru a marca lansarea noului film James Bond. Divizia “Q” a celor de la Aston Martin, numită după binecunoscuta secție care se ocupă cu gadget-urile în filmele Bond, a făcut publice modelele 007 care vor fi puse în vânzare la începutul anului viitor.

Prețul pentru a te bucura de sentimentul Bond în propria mașină nu este deloc mic. Prețurile de pornire ale acestor modele sunt de la 161.000 lire sterline pentru modelul Vantage și de 279.000 lire sterline pentru modelul Superleggera, cu 25% mai mari decât prețurile de listă ale modelelor standard.

Aston Martin 2
Sursa foto: Aston Martin
Acestea sunt cele mai noi mașini tematice, colaborarea dintre Aston Martin și seria 007 datând încă din 1965. Departamentul de mașini clasice al britanicilor, cu sediul în Newport Pagnell, are deja în lucru 25 de replici al celebrului DB5, cunoscut publicului din filmul Goldfinger. Fiecare mașină va costa 3,3 milioane de lire sterline și va conține și gadget-uri folosite în noul 007, No Time To Die. Din păcate, modelele nu vor avea scaun ejector și nu vor putea fi conduse pe drumuri publice din cauza siguranței în trafic. Modelele noi nu vor avea mitraliere sau geamuri anti-glonț, dar vor compensa prin performanțele remarcabile ale celor două mașini.

Noul Vantage este inspirat de modelul clasic Vantage V8 care a putut fi admirat în filmul The Living Daylights Bond din 1987 și va avea o apariție trecătoare și în filmul de anul acesta. Din punct de vedere mecanic, este neschimbat. Un motor V8 cu două turbine care dezvoltă 503 cai putere și care atinge 100 km/h în doar 3,6 secunde și o viteză maximă de 313 km/h. Dar, la aceste modele, detaliile reprezintă totul.

Grila a fost înlocuită cu una mult mai agresivă, cu margini cromate si accente galbene care fac trimitere la lansatoarele de rachete din filmul din 1987.

Aston Martin 3
Sursa foto: Aston Martin
O singură culoare va fi disponibilă, gri Cumberland, iar o opțiune pe care majoritatea fanilor 007 și-o doresc este suportul pentru schiuri, făcut celebru de Vantage-ul V8 din 1987.

Aston martin 4
Sursa foto: Aston Martin
Comenzile pentru ambele mașini sunt deja preluate, cu toate că lansarea filmului a fost întârziată din cauza pandemiei de coronavirus.

Suprizele britanicilor de la Aston Martin nu se opresc aici, în film va debuta noul model de 1,5 milioane de lire sterline numit Valhalla. El va fi condus de Daniel Craig, în ultima sa apariție în rolul lui James Bond.

Valhalla
Sursa foto: Aston Martin

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT