Luni după prânz Elon Musk a făcut 8 miliarde de dolari

Foto: Wikipedia

Averea personală a președintelui Tesla crește ca voinicu’ din poveste. Luni, 17 august, prețul acțiunilor Tesla pe bursa americană a crescut spectaculos atingând un record de valoare all-time. Conform Bloomberg Billionaries Index, averea netă a lui Musk se ridică acum la 84,8 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul patru în topul super-bogaților lumii.

După ce a trecut în viteză pe lângă singurul ne-american din Top 5, francezul Bernard Arnault – CEO al brand-ului de lux LVMH, Elon Musk se apropie vertiginos de poziția cu numărul trei, ocupată de ceva timp de șeful Facebook, Mark Zuckerberg, posesor al unei averi de 99 miliarde de dolari.

Elon Musk
Sursa foto: JD Lasica/Flickr
Pe fondul cererii enorme de mașini electrice Tesla, care se vând în toată lumea pe liste de așteptare, acțiunile acestei companii auto au crescut incredibil în primele 7 luni ale anului în curs, câștigând 349% în valoare față de anul precedent. Compania a devenit cel mai valoros brand auto al lumii pe fondul pandemiei de coronavirus, care a acționat ca un impuls magic de cumpărare a mașinilor revoluționare Tesla în detrimentul celebrelor branduri germane Mercedes, BMV, Audi și al industriei auto din America, rămasă în mare parte pe combustibili fosili.

Elon Musk Tesla
Sursa foto: Automobile Italia/Flickr
Una peste alta, averea netă a domnului Elon Musk a crescut anul acesta cu aproximativ 57 miliarde, apropiindu-se astfel de banii câștigați în același interval de timp (semestrul 1, 2020) de cel mai bogat om de pe Pământ, Jeff Bezos, care s-a îmbogățit cu 73 miliarde dolari. Averea totală a CEO-ului Amazon se cifrează la 188 miliarde dolari, după taxe și după ce fosta nevastă l-a ușurat de vreo 50 de miliarde.

Având în vedere că fondatorul Tesla și Space X are casa grea, cinci fii născuți prin fertilizare in-vitro și un al șaselea conceput nu se știe cum, dar purtând nume de cavaler inter-galactic (X AE A-XII), Elon Musk mai are ceva de tras până să iasă la liman.

Până atunci, căutați să achiziționați acțiuni Tesla, dar puneți-vă centura de siguranță pentru că accelerațiile pot fi fatale.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT