LIVE: SpaceX lansează în spațiu prima capsulă cu echipaj uman

Foto: SpaceX-Imagery/Pixabay

SpaceX, compania spațială fondată de Elon Musk, lansează în această seară prima navetă spațială cu echipaj uman. Lansarea este programată pentru ora 23:33, ora României și poate fi urmărită live, începând cu ora 19:15 în ecranul de mai jos și pe prima pagină a site-ului nostru. Misiunea se numește Demo-2 și va trimite pe orbită doi astronauți: Bob Behnken și Doug Hurley, la bordul unei navete Crew Dragon propulsată de o rachetă Falcon 9.


Toată operațiunea va dura în jur de 10 minute, iar misiunea este ca Statele Unite să trimită din nou oameni în spațiu, după o pauză de nouă ani.

După primele două minute, racheta se va separa în două module. Primul modul va ateriza pe nava “Of Course I Still Love You”, aflată în largul coastei Floridei, iar cea de-a doua își va continua  drumul în spațiu cu capsula Crew Dragon. Odată ajunse pe orbită, al doilea modul se va separa de capsulă, aceasta urmând să se deplaseze cu aproximativ 27.000 km/h până la întâlnirea și andocarea la Stația Stațială Internațională.


În ianuarie, într-o misiune similară dar fără echipaj uman, totul a decurs conform planului, operațiunea fiind un succes.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT