Jos masca, domnule Musk!

Foto: Daniel Oberhaus (2018)

A trecut o lună de când CEO-ul Tesla, Elon Musk, anunța ritos: “Vom folosi toate resursele noastre pentru a surmonta criza de ventilatoare din SUA în lupta cu Covid-19”.

Un cor de urale  i-a mulțumit instant super-eroului.  Guvernatori din California și New York,  primari ai marilor orașe numeau gestul drept eroic, salutar, salvator în lupta cu coronavirusul. După doar o săptămână, Musk publica pe rețelele sociale o poză a prototipului și  anunța că funcționează cu piesele folosite la fabricarea Tesla 3.

Bilanțul, astăzi, când mii de americani mor zilnic: aproape niciun ventilator nu a fost livrat. În California, guvernatorul spune că este o neînțelegere cu Musk legată de responsabilitatea  livrării ventilatoarelor, iar în New York s-au primit ni;te aparate care tratează apneea în somn. Presa notează că prețul unuia este de 800 de dolari, în timp ce un ventilator costă aproximativ 50.000 de dolari. Insuși Musk face un pas înapoi și anunță că aparatele sale pot fi utilizate doar la pacienții fără simptome severe.  Entuziasmul din jurul eroului providențial, Elon Musk, pare să dispară acum, cu fiecare zi. Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, spune că prototipul ventilatorului Tesla nu a fost nici măcar aprobat de FDA și că și-a luat gândul de la sprijinul lui Musk în lupta cu pandemia. Prilej pentru presa americană de a-și aminti de alte promisiuni neonorate de excentricul miliardar Elon Musk. Ultima fiind cea de a construi un submarin care să salveze tinerii blocați acum câțiva ani într-o peșteră inundată din Thailanda.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT