Jocul de-a moartea. Provocarea TikTok

Foto: iXimus/Pixabay

O tânără de 15 ani din Oklahoma a murit după ce a luat o supradoză de Benadryl ca provocare pe aplicația de socializare TikTok. Utilizatorii îi provoacă pe ceilalți să ia cantități mari din acest medicament, recunoscut pentru efectele sale antialergice. Doar că, în cantități excesive, acest medicament are o mulțime de efecte adverse, care pot duce chiar la deces.

“În cantități mari, Benadryl-ul poate provoca crize cardiace. Faptul că tinerii sunt încurajați să consume acest medicament este extrem de periculos” spune David Juurlink, șeful diviziei de farmacologie si toxicologie a Universității din Toronto, Canada. “Acesta nu este un medicament cu care poți face experimente”.

Benadryl1
Sursa foto: Amazon.com
Juurlink spune că supradozele de Benadryl provoacă somnolență sau chiar comă, stări de confuzie, agitație, afectarea vederii, ochi și gură uscate, constipație, inabilitatea de a transpira sau a urina.

În luna mai, 3 adolescenți din Texas au ajuns la spital după ce ce au luat o supradoză de Benadryl. Unul dintre ei, în vârstă de 14 ani, luase nu mai puțin de 14 pastile deodată.

Juurlink, care a tratat cazuri de supradoze de Benadryl spune că “în doze mari, acest medicament afectează inima. În teorie, ei pot muri din cauza supradozei, dar majoritatea mor din cauze cardiace”.

În disclaimer-ul TikTok, compania declară că nu admite conținut care promovează sau glorifică provocări care pot duce la rănirea utilizatorilor.

Contactată pentru a da detalii despre această provocare, TikTok a dat următoarea declarație: “Am fost informați despre această provocare în mai și am șters un număr foarte mic de postări de acest tip pe care le-am identificat. Am monitorizat acest topic și am șters noul conținut pe această temă. Numărul postărilor de acest tip a fost tot foarte mic. Astfel, am prevenit răspândirea acestei provocări pe platforma noastră”.

Deci, ce ar trebui să știe tinerii și părinții lor despre acest medicament?

“Nu subestimați periculozitatea acestui medicament doar pentru că el poate fi cumpărat fără rețetă. Nu înseamnă că nu te poate omorî, în cantități însemnate. Este doar un pas între a avea o stare de somnolență și a ajunge la probleme cardiace sau crize care pot deveni fatale” a mai precizat Juurlink.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT