Noul iOS 14 vine cu o opțiune care te va cuceri imediat

telefon mobil apple ios ecran aplicatii mana
Foto: LifeWire

Noul sistem de operare al celor de la Apple, iOS 14, va fi prezentat în iunie la primul eveniment Apple virtual, Woldwide Developers Conference. Ca de fiecare dată, Apple va dezvălui unele dintre cele mai interesante caracteristici care vor fi implementate la lansarea oficială a noului iPhone din toamnă – dacă se păstrează acest program, având în vedere evoluția noului coronavirus.

Acest eveniment este unul intermediar, unul care trasează linia pe care compania se axează în perioada următoare și care poate dezvălui ce va pregăti Apple anul următor. Anul acesta, cei de la 9to5Mac au avut acces la o versiune preliminară a noului iOS 14 care a dezvaluit o mulțime de noi opțiuni – de exemplu, 7 noi upgrade-uri pentru Apple Watch. Totuși, cea mai apreciată caracteristică a noului sistem de operare este deschiderea unor aplicații fără a fi nevoie să fie instalate. Cei de la Apple nu sunt pionieri în acest domeniu, Google anunțând ceva similar pentru Android cu câțiva ani în urmă. Numele de cod pentru această carecteristică este Clips și înseamnă că developer-ii pot oferi conținut din aplicațiile lor, fără ca aceste aplicații să fie instalate pe respectivul iPhone. Utilizatorii vor scana un cod QR și vor interacționa direct cu aplicațiile.

Exemplu: scanezi un cod QR cu un link către un video de pe YouTube, dar nu ai aplicația YouTube instalată. Până acum, opțiunile erau să vezi video pe youtube.com din browser-ul telefonului tău sau să download-ezi aplicația YouTube din AppStore. Cu acest nou update, vei scana codul QR iar interfața YouTube îți va apărea ca și cum ai avea aplicația instalată.

Sunt și alte moduri în care acestă caracteristică poate fi de mare ajutor, avand în vedere că browser-ele au probleme în afișarea corectă a conținutului specific unor aplicații. Și, chiar dacă ești într-o zonă cu semnal foarte puternic, timpul necesar descărcării unei aplicații este invers proporțional cu cât de grăbit ești. Potrivit celor de la 9to5Mac, aplicațiile care sunt testate în prezent sunt OpenTable, Yelp, DoorDash, Youtube și Sony cu aplicația Second Screen pentru PlayStation 4. Cel mai probabil, toate aceste informații vor fi dezvăluite oficial la evenimentul Apple WWDC din iunie.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT