Incendiu în California: când prostia nu doare, dar arde

Foto: Jeff Head/Flickr

Mai mult de 600 de pompieri se străduie să stingă un incendiu de proporții în parcul El Dorado din districtul San Bernardino, California. Potrivit CBS Los Angeles, incendiul a cuprins în jur de 3000 de hectare de teren, iar 3000 de rezidenți din zonă au fost evacuați.

California fire 1
Sursa foto: Jeff Head/Flickr
Acum știm de ce: o altă petrecere de tip “Gender Reveal Party” a luat o întorsătură nefastă. La aceste petreceri se folosesc materiale explozive sau pirotehnice care generează un fum de culoare albastră sau roz și care le indică participanților sexul copilului unui cuplu de viitori părinți. Ciudatul trend a luat naștere în 2008 și a fost inițiat de Jenna Karvunidis care, gravidă fiind, a anunțat pe blogul personal sexul copilului său, după ce a tăiat o prăjitură cu cremă roz în interior. Acel post a devenit viral, iar “Gender Reveal Parties” au devenit un trend masiv, care, nu de puține ori, au avut un deznodământ nefericit. Jenna Karvunidis spune acum că a creat un monstru și regretă acel post de pe blogul său.

Gender reveal party
Sursa foto: Josh Kahen/Unsplash
Incendiul din California a început sâmbătă dimineața și a fost provocat de un dispozitiv generator de fum folosit la o petrecere de tip “Gender Reveal Party”. Focul s-a extins rapid în nord spre Yucapa Ridge. Acest eveniment nefericit nu este primul de acest fel. Nu este primul care a provocat incendii și nu este primul care a ars mii de hectare de teren. În aprilie 2017, o explozie de la o petrecere de acest gen a declanșat un incediu care a cuprins nu mai puțin de 20.000!!! de hectare de teren.

Fiecare eveniment de acest tip ne face să ne dorim ca acestă nebunie să fie oprită. Nu interesează pe nimeni ce sex va avea copilul tău, atât timp cât tu dai foc pădurilor și forțezi mii de oameni îngroziți să își părăsească casele, doar pentru a face comentarii despre viitori conducători de TIR sau balerine. Aceste comentarii sunt la fel de folositoare societății ca si cum ai spune că candidatura lui Kanye West este o utilizare inteligentă a resurselor.

Mai multe incendii sunt încă active în zona Californiei datorită unui val de secetă fără precedent, printre care și incendiul din El Dorado, datorat mai mult ignoranței decât condițiilor meteo.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT