Gates predă arta conversației. Bonus, o reverență pentru Jobs

Foto: Saeed Adyani / Netflix

Bill Gates crede că firmele de tehnologie “merită” tratamentul dur pe care l-au primit la audierile din Congresul American de luna trecută și spune că regretatul Steve Jobs a fost un geniu.

“Dacă ai succesul pe care îl am eu sau oricare dintre ceilalți audiați, meriți întrebări nepoliticoase, incomode și dure” spune fondatorul Microsoft. “Guvernul are dreptul să îți pună astfel de întrebări. Acest lucru vine odată cu super-succesul. Totul e în regulă”.

Gates face referire la audierile dinaintea Comitetului Judiciar unde șefii Apple, Google, Facebook și Amazon au fost audiați cu privire la practicile lor de business ca parte a unei investigații antitrust.

Într-un interviu pe podcast-ul Armchair Expert, Gates povestește despre munca fundației sale în domeniul vaccinurilor, despre fondarea Microsoft, dar și despre cum e să fii un fel de celebritate. El spune că i-a trebuit ceva timp să se obișnuiască cu ideea că un antreprenor în tehnologie poate fi faimos în cultura populară. “A fost o nebunie pentru că arătam ca un tocilar și nu eram prea sociabil și dintr-o dată am fost propulsat într-o lume în care toți erau interesați de ceea ce spuneam sau faceam…eram…WOW, ce se întâmplă?”

Cu privire la regretatul său rival, Gates a spus că nu a fost niciodată atât de dur ca Jobs, dar a admirat felul în care acesta a redesenat ceea ce înseamnă Apple astăzi, după reîntoarcea sa în companie.

“Jobs a fost un geniu, ceea ce a făcut când s-a întors la Apple… nimeni nu ar fi putut face ceea ce a facut el. Eu n-aș fi putut face ce a făcut el”. Gates admite că îl invidia pe Jobs pentru carismă. “El un vrăjitor în a supra-motiva oamenii – Și eu eram un vrăjitor mai mic, deci puteam face față vrăjilor lui – dar am putut să vad puterea vrăjilor lui. Eram gelos”.

Gates a atins și subiecte mai sensibile: “Nu sunt foarte sociabil, nu știu să gătesc și sunt rușinat de faptul că nu vorbesc fluent nicio limbă străină”.

Pentru a asculta interviul integral, accesați link-ul de mai jos.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT