Gates: “Omenirea a intrat pe un teritoriu necunoscut”

Foto: Greg Rubenstein

Invitat duminică la BBC Breakfast, miliardarul Bill Gates spune că pandemia de Covid-19 este “cel mai mare eveniment pe care îl vom avea pe parcursul vieții noastre”. Gates, 67 de ani, care a avertizat de mai multe ori în ultimii ani asupra pericolului unei pandemii, spune că lumea nu este pregatită pentru asemenea evenimente.

Unde sunt testele? Țările și-au pregătit stocurile de ventilatoare pentru această situație?“, se întreabă retoric miliardarul american, care patronează, alături de soția sa, Melinda, una din cele mai mari fundații din lume. În opinia sa, foarte puține state se vor fi dovedit, la finalul crizei, pregătite pentru aceasta.
Co-fondatorul Microsoft face și un apel la investiții în cercetare: “Dacă vom privi înapoi, ne vom da seama că trebuia să băgăm mai mulți bani în cercetare pentru a avea diagnostice, medicamente și vaccinuri pentru posibilele boli“. Gates deplânge costurile crizei Covid-19, “trilioane de dolari cheltuiți de liderii lumii”, și speră că pandemia actuală va fi o lecție pentru omenire.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT