Femeia, un antidot testat pentru Covid

Foto: Wikimedia commons

Pandemia de Covid-19 chinuie încă lumea întreagă, iar medicii nu se hazardează în a face pronosticuri privind viitorul acesteia. Un sfat, altfel decât cele medicale, primim de la experții (în parte, britanici) ai Centrului de cercetări a politicii economice și ai Forumului Economic Mondial care susțin că următoarea pandemie (Doamne ferește!) ar fi bine să ne-o petrecem sub oblăduirea unor femei la conducere.

Studiul, cât se poate de serios, a analizat rezultatele țărilor lumii în lupta cu pandemia și concluzionează că lideri precum Jacinda Arden (Noua Zeelanda) sau Angela Merkel (Germania) au luat măsuri mai rapide și mai eficiente decât majoritatea omologilor fără fuste.

Jacinda Arden
Jacinda Arden. Sursa foto: Wikipedia
”În aproape toate cazurile, femeile și-au închis țările mai devreme decât liderii bărbați, în circumstanțe similare. Acest lucru a avut ca efect niveluri mai mici de deces în țările conduse de femei. De ce femeile au fost mai rapide la blocare? O idee care ar putea avea o influență asupra rezultatului nostru este că există diferențe de gen în ceea ce privește atitudinile față de risc și incertitudine. Ipoteza de bază este că femeile erau mai puțin dispuse să își asume riscuri cu viața, dar erau mai dispuse să accepte riscuri în legătură cu blocarea timpurie a economiilor ”, concluzionează studiul, care menționează și alte premiante, președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen și premierul Finlandei, Sanna Marin.
Fără nicio legătură cu studiul, dar parcă tocmai pentru a-l valida, Donald Trump s-a trezit să o atace tocmai pe Jacinda Arden, premierul Noii Zeelande, în cursul unui turneu electoral în Minnesota.

Trump 1
Sursa foto: Gage Skidmore/Flickr
”Au învins virusul, au învins virusul , numai asta citeam pe prima pagină … Problema este că acum vedem o mare creștere în Noua Zeelandă. Să știți că este groaznic. Nu vrem asta”. Trump se referea la cele căteva cazuri noi apărute în Noua Zeelandă, după o pauză de peste 100 de zile.
“Cred că oricine urmărește criza COVID și transmiterea sa la nivel global va vedea destul de ușor că cele nouă cazuri din Noua Zeelandă într-o zi nu se compară cu zecile de mii ale Statelor Unite și, de fapt, nu se compară cu majoritatea țărilor din lume”, a răspuns premierul neozeelandez.
Pentru ca lucrurile să fie limpezi, USA Today a calculat că doar luni, trei state americane au raportat mai multe cazuri de coronavirus decât Noua Zeelandă în timpul întregii pandemii coronavirus.

Quod erat demonstrandum!

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:

BGR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT