Fast and furious. Păzea, vine noul iPhone 12!

Foto: EVERYTHINGAPPLEPRO

După ce recentele scurgeri de informații din interiorul Apple dezvăluiau pentru această toamnă o serie de modele nu tocmai reușite, situația pare că se schimbă dramatic. Acum informațiile despre noile iPhone 12 sunt confirmate, iar fanboy-ii Apple au motive de extaz.

Noul iPhone 12 nu va fi doar rapid, ci va spulbera competiția, potrivit noilor informații de la prolificul insider Komiya. Potrivit acestuia, noul chipset al celor de la Apple, A14, va oferi creșteri de viteză ale procesorului cu 40% și ale procesorului grafic cu 50%. Această creștere este echivalentul unui upgrade de mai multe generații de telefoane, fiind cel mai mare salt în viteză între două modele consecutive din istoria smartphone-urilor. Să nu uităm că procesorul pe care noul A14 îl înlocuiește, deja celebrul A13, este deja cel mai puternic procesor într-un smartphone de pe piață.

A14
Sursa foto: MR WHITE @LAOBAITD
Potrivit ultimelor informații, noul iPhone 12 va beneficia de un nou design, cu o carcasă de aluminiu (aerospace aluminium) ce va înlocui carcasele de oțel inoxidabil ale precedentelor modelele iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max. Acest material este mai durabil și  mult mai rezistent la temperaturi scăzute sau ridicate și ne aduce aminte de design-ul iPhone-ului 4, probabil cel mai reușit model din istoria Apple.

Unele informații susțin chiar că noul iPhone 12 va avea viteza de procesare a unui Macbook Pro.

Dar, cum au reușit cei de la Apple acest lucru? Principalul motiv este procesul de producție a procesorului care acum folosește o tehnologie bazată pe o micșorare a componentelor de la 7nm, la 5nm. Acest lucru înseamnă că un număr mai mare de tranzistori pot fi instalați într-un spațiu similar (15 miliarde de tranzistori vs 8,5 miliarde în precedentul A13). De asemenea, acest lucru înseamnă și o eficiență energetică mai bună, de unde și bateriile extrem de mici în noile modele iPhone 12.

Iphone 12 1
Sursa foto: wccftech.com
Dar este viteza atât de importantă? Cu siguranță. Având în vedere anunțul celor de la Apple în ceea ce privește Apple Silicon, tehnologie ce va fi folosită în noile laptop-uri si desktop-uri Apple, noile iPhone-uri vor fi deschizătoare de drum. Cu aceste noi specificații, probabil iPhone 12 va fi cel mai longeviv iPhone din istorie.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT