F1: Sebastian Vettel, colegul lui Lewis Hamilton la Mercedes?

Foto: Wikimedia Commons

Valtteri Bottas a făcut o mutare care îî deschide larg porțile lui Sebastian Vettel pentru un eventual transfer la Mercedes.

Cei doi piloți Mercedes devin liberi de contract la finalul acestui sezon, iar Toto Wolff cochetează cu ideea de a-l aduce pe Sebastian Vettel coechipier pentru Lewis Hamilton. Britanicul va semna, cel mai probabil,  o prelungire de contract cu cei de la Mercedes, pentru a garanta continuitatea rezultatelor bune ale echipei și de a încerca să depășească recordurile lui Michael Schumacher.

Bottas, simțindu-și amenințată poziția de pilot în echipa Mercedes, a început deja să poarte discuții cu alți constructori. Există niște informații cum că finlandezul ar putea să îi ia locul lui Daniel Ricciardo la Renault.

Ricciardo s-ar muta la McLaren în 2021, în timp ce Carlos Sainz i-ar lua locul lui Vettel la Ferrari. Există însă voci care spun că Bottas ar fi în tratative și cu Red Bull, ceea ce ar complica lucrurile. Max Verstappen a semnat un contract pe termen lung cu echipa austriacă, dar locul lui Alex Albon în această echipă este incert.

Dacă Bottas părăsește Mercedes, Wolff trebuie să aleagă între a apela la pepiniera tânără a echipei sau la Sebastian Vettel, de 4 ori campion mondial.

Wolff
Sursa foto: Wikimedia Commons
“Sebastian este un pilot excelent, cu o personalitate unică și ar fi un câștig pentru orice echipă de Formula 1” a spus Wolff despre pilotul german. “Suntem loiali echipei și piloților actuali, dar trebuie să luăm în considerare orice scenariu. Îmi pare rău să văd că visul lui Vettel la Ferrari este întrerupt, dar asta e, să nu uităm că încă avem un sezon întreg în față, iar piloții trebuie să joace cu echipele lor”.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT