“Eu sunt Greta”. Din păcate Thunberg, nu Garbo.

Foto: wikimedia Commons

Documentarul Gretei Thunberg, “I am Greta” va rula în sălile de cinema din Europa, Statele Unite și Australia începând din această toamnă. Compania de distribuție de filme Dogwoof a rezervat o serie de apariții ale documentarului regizat de Nathan Grossman despre tânăra activistă suedeză suedeză, documentar ce va avea premiera la Veneția, astăzi, 4 septembrie. Deși există speculații că Thunberg, care evită zborurile cu avionul, își va face aparția la Veneția, începerea școlii în urmă cu doar câteva săptămâni ar face ca prezența ei la premieră să fie imposibilă.

Documentarul va avea premiera în America de Nord la Toronto Film Festival și apoi va rula în cinematografele din Europa, America de Nord și Australia începând cu 16 octombrie, cu o lună înainte de premiera din Statele Unite pe platforma de streaming Hulu, din data de 13 noiembrie.

Filmul este un portret intim al Gretei Thunberg, care o urmărește începând cu prima grevă solitară din școala sa, în august 2018, până la călătoria de două săptămâni cu vasul la Summit-ul Națiunilor Unite din septembrie 2019.

Greta 1
Sursa foto: Wikimedia Commons
“I am Greta” surprinde momente din viața de familie a adolescentei și problemele cu care aceasta se confruntă de când a devenit “emblema” mișcării ecologiste, probleme care o marchează profund.

Filmul este produs de Cecilia Nessen și Fredrik Heinig de la B-Reel Films, în parteneriat cu broadcast-erii europeni WDR (Germania), BBC (UK) și SVT (Suedia). B-Reel Films au vândut deja drepturile de difuzare ale documentarului celor de la DR (Danemarca), NRK (Norvegia) și YLE (Finlanda) care vor difuza filmul începând de la mijlocul lui noiembrie.

“I am Greta” este ultimul documentar biografic al companiei Dogwoof care a avut premiera filmului “Hillary”, o serie de televiziune în 4 părți despre candidata prezidențială Hillary Rodhan Clinton, la Festivalul Sundance din ianuarie. Compania are în portofoliu 26 de documentare nominalizate la Oscar, printre care “RBG”, “The Act of Killing” și “Blackfish”.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT