Efectele cazului Jacob Blake. Osaka se retrage de la New York

Foto: Peter Menzel/Flickr

Tenismena niponă Naomi Osaka s-a retras dintr-un turneu major de la New York, în semn de protest față de împușcarea lui Jacob Blake de poliția din Kenosha, Wisconsin.

“Ca femeie de culoare, cred că sunt lucruri mult mai importante de făcut și care necesită atenție imediată, decât să fiu privită cum joc tenis” a scris Osaka pe Twitter.

Turneu ATP a fost suspendat pentru ziua de joi.

Blake, un bărbat de culoare neînarmat a fost împușcat în spate de poliție. Evenimentul nefericit a avut loc duminică în orașul Kenosha din statul Wisconsin și a declanșat un val de proteste, multe dintre acestea fiind violente, dar și un boicot din partea unor sportivi celebri.

Protestele s-au răspândit în orașe precum Portland și Mineapolis, unde poliția l-a ucis în mai pe George Floyd, un alt bărbat de culoare neînarmat care a declanșat seria de proteste Black Lives Matter în SUA și în întreaga lume.

Organizatorii Open-ului WTA Western&Southern din New York au declarat ca turneul va fi suspendat până vineri.

“Mi se face rău la stomac să văd cum genocidul poliției împotriva negrilor continuă” a scris Osaka pe Twitter. “Se va termina vreodată?”

Osaka este jumătate japoneză și jumătate haitiană și, fiind o persoană bi-rasială jucând pentru Japonia, nu a scăpat de remarci rasiste din partea japonezilor.

Într-o campanie de advertising, pielea i-a fost deschisă la culoare, iar comedianți niponi au râs de ea, spunându-i că ar trebui să folosească înălbitor pentru a-și albi pielea.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:

BBC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT