Mai facem și noi o economie

Foto: freepik/pnghut

Institutul Național de Statisitică ar putea deveni o sursă de răspândire a teoriilor conspirației, din punctul de vedere al Guvernului, un Guvern care nu a comentat deloc datele publicate ieri (așa cum era normal), date care arată că, până acum, numărul total de decese din acest an a fost mai mic decât cel de anul trecut.

Calin Georgescu
Călin-Liviu Georgescu, editorialist 10today.ro
Mai mult, numărul de decese de COVID-19 raportat de Guvern, nu se regăsește în cifrele INS. E ca și cum două instituții ale statului român țin evidențe diferite. Pe cine să crezi? Să crezi Institutul Național de Statistică, o instituție serioasă, conectată și evaluată constant de instituțiile similare din lume? Sau să crezi Grupul de Comunicare Strategică, o mână de oameni cu profesii dubioase, numiți politic?

Ca de obicei în aceste vremuri când societatea este împărțită în credincioși și necredicioși COVID, fiecare credință și-a ales sursa de informare. COVID nu există, zic unii. INS nu există, zic ceilalți. Dar eu zic că presa liberă nu există, fiindcă, de la publicarea datelor INS și până acum, niciun jurnalist din ”marile trusturi mass media” din România, nu a făcut nici măcar tentativa de a-i interpela pe premier, pe ministrul sănătății sau pe Arafat, în legătură cu evidenta discrepanță dintre cifrele raportate de guvern și cifrele raportate de INS. Zero. Liniște. Pentru noi, cetățenii, situația nu este doar bizară, ci chiar revoltătoare, fiindcă noi plătim salarii, costuri operaționale, prime, beneficii, mașini și vacanțe, atât pentru salariații INS, cât și pentru salariații guvernului și sateliții acestuia, Grupul de Comunicare Strategică și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. O alegere se impune. Nu putem continua să plătim salarii, în același timp, și la oameni serioși și la mincinoși, pentru că dacă am face-o, atunci n-am mai fi noi contribuabili serioși.

D-aia zic, hai să plătim numai salariile instituțiilor serioase, care își fac meseria. Și, în acest caz, guvernul nu se califică. Și poate că-i mai bine. Mai facem și noi o economie.

Un editorial de Călin-Liviu Georgescu

Comentează acest subiect pe Facebook

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT