Marijuana în vacanță? Mai gândește-te!

marijuana-in-vacanta
Foto: WILL POWER

Pentru fumatorii de “iarbă” este esențial să se informeze corect înainte de a alege o destinație de vacanță. Dacă vă ‘arde buza’ și nu vreți să bateți plajele cu disperare în căutarea unui “dealer” local care să vă pună cătușele în timp ce vă aprindeți prima țigară, iată câteva informații care vă pot ajuta.

În caz că nu știați încă, unele țări și-au relaxat legile care interziceau consumul de canabis pe teritoriul lor. Canada, Uruguay și mai multe state americane, de exemplu, au legalizat complet consumul recreațional de canabis. Iar destinații ca Amsterdam sau Jamaica rămân cele mai îndrăgite locuri unde turiștii doritori de un fum sunt acceptați și… serviți, fără probleme.
Rămân, însă, multe țări care consideră iarba “drăcească”, la fel de periculoasă ca metadona sau heroina, iar consumatorii sunt expusi oprobiului ca indivizi decăzuți, periculoși pentru societate. Funcție de cantitatea cu care ești prins asupra ta, câțiva ani serioși de “pârnaie” sau chiar pedeapsa cu moartea sunt posibile condamnări în statul respectiv.
Deci, dacă ai de gând sa te “recreezi” în vacanța ta exotica, dar nu vrei să-ți petreci următorii ani într-un loc strâmt, dar răcoros, ar fi bine să ții cont de informațiile în domeniu pe care le poți parcurge în continuare.

Ce se întâmplă dacă ești prins cu iarbă în Indonezia?

Cunoscută pentru plajele ei perfecte, temple religioase sau vulcani, Indonezia este o destinație turistică foarte căutată. Numai în insula Bali, anul trecut, adică pe vremea când nici nu știam că există coronavirusul, și-au petrecut vacanța nu mai puțin de 6,5 milioane de turiști.
Dacă ești prins cu ceva canabis asupra ta, vei fi aruncat rapid în inchisoare sau chiar vei primi pedeapsa capitală în caz că se consideră că deținerea este destinată traficului. În Indonezia, canabisul este considerat ca făcând parte din Grupa 1 de risc, alături de heroină, cocaină sau metadonă. Asta înseamnă că guvernul indonezian consideră “iarba” o substanță periculoasă pentru sănătate, fără niciun fel de valoare terapeutică. Cu toate astea, milioane de indonezieni consumă canabis, cultivat în special în regiunea Aceh, iar inchisorile sunt pline de condamnați la pedepse grele. În general, pentru uz de canabis, poți lua maximum patru ani în spatele gratiilor și ceva reabilitare obligatorie după executarea pedepsei. Dacă ești prins cultivând mai mult de un kilogram sau cinci plante de canabis, vei lua între 20 de ani și inchisoare pe viață.
De regulă, judecătorii tind către pedepsele cele mai grele, dar se pare ca niște sume de bani bine plasați pot reduce serios perioada petrecută în închisoare. Sfatul nostru este, totuși, să nu riscați.
Anul trecut, un surfer îndrăgostit de plajele indoneziene, Pip Holmes, a fost încarcerat pentru 15 ani, sub acuzația de deținere și trafic de droguri de mare risc. El tocmai primise prin poșta de la un prieten o sticluță ce conținea 31 de grame de ulei THC, pe care urma sa îl folosească la ungerea încheieturilor, împotriva durerilor cauzate de artrită. Deci, dacă aveți artrită nu faceți surfing. Sau, cel putin, nu în Indonezia!

Ce se întâmplă dacă ești prins cu weed în Japonia?

Când Canada a legalizat iarba în 2018, statul Japonez și-a “prevenit” cetățenii expatriati să nu consume aceste substanțe pentru că, la întoarcerea în țară, vor face față consecințelor de ordin legal.
Japan Control Act, legea care definește statutul deținerii și uzului de droguri de orice fel, stabilește că posesia de iarbă este ilegală și se pedepsește cu 5 ani de închisoare și poate ajunge până la 7 ani, dacă ai încercat să obții profit din vânzarea ei, plus o amendă în valoare de 18.000 de dolari. Pedeapsa primită, în caz că persoana în cauză cultivă, importă sau exportă canabis, este de la 7 la 10 ani de închisoare, peste zece ani în caz de obținere de profit în urma comercializării și 27.000 de dolari amendă. În luna mai a anului trecut, un cantaret japonez pe nume Junnosuke Taguchi și prietena lui americană, Rena Komie, au fost arestați pentru că, în apartamentul în care locuiau, au fost găsite 2,2 grame de canabis. Până la urmă, au fost iertați de închisoare, dar acum sunt cu 27.000 de dolari mai săraci, fiecare.
În concluzie, dacă ești bogat, fumător înrăit de marijuana și vizitezi Japonia, pune neapărat pe card 27.000 de dolari americani și nu te atinge de ei, vei avea nevoie de suma aceasta, mai devreme sau mai târziu.

Ce se întâmplă dacă fumezi iarbă în Singapore?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l știți, atunci când intenționați sa plecați într-o călătorie în Singapore, este că, la intrarea în țară, oficialii vamali singaporezi vă pot supune unui drog-test. Dacă testul iese pozitiv, veți fi arestat pe loc, judecat și aruncat în închisoare, cu toate că nu ați consumat canabis pe teritoriul acestei țări.
Posesia de canabis vă poate aduce 10 ani de închisoare și 20.000 de dolari amendă. Dacă ești prins cu mai mult de jumătate de kilogram la tine, vei fi judecat sub acuzația de trafic de substanțe ilicite și poți rămâne pentru tot restul vieții într-un penitenciar singaporez. Funcție de alte circumstanțe agravante, poți fi condamnat la moarte și spânzurat.
Pentru alte încălcări ale legii, cum ar fi fumatul de țigarete normale, scuipatul pe jos sau mestecarea de gumă în public, pedeapsa constă în amendă și bătaie, deci ar fi de dorit să vă delimitati de aceste obiceiuri românești.

Dar în Emiratele Arabe Unite?

Dubaiul a devenit una dintre cele mai dorite destinații de vacanță și business pentru occidentali. Ca să vă faceți o idee, numai anul trecut în Dubai s-au înregistrat 16 milioane de persoane care au închiriat, măcar pentru o noapte, o cameră de hotel, iar fiecare dintre acești turisti a cheltuit în medie 550 de dolari pe zi. Dar a cheltui, fie și o parte infimă din acești bani pe droguri, ar putea fi o greșeală majoră. În Dubai, dacă se descoperă că o persoană are substanțele interzise în sange, se va considera “posesie” de droguri și va fi pedepsită cu minimum 4 ani de închisoare și cu o amendă de doar 2700 dolari americani.
Un cetățean englez, pe nume Connor Clements, a povestit reporterilor din țara natală că a fost arestat și încarcerat după ce a fost testat pozitiv pentru consum de canabis. El a ispășit 2 ani de detenție într-o închisoare în care a dormit pe jos într-o cameră cu alte 25 de persoane. Procesul și sentința au durat…2 minute. Eficiență maximă în Dubai!

Nici în State nu e chiar Raiul pe Pământ!

În multe state americane, inclusiv California, Oregon, Washington și Colorado, consumul de iarbă a fost legalizat. Dar canabisul este în continuare considerat ilegal la nivel federal, ceea ce înseamnă că turiștii neamericani pot suferi consecințe în caz că sunt depistați.
Dacă la intrarea în Statele Unite veți declara că ați fumat la un moment dat, în trecut, canabis, este foarte posibil să primiți pe loc interdicție de a mai intra vreodată în această țară.
Vara trecută, de exemplu, o femeie din Chile, care venise cu o viză turistică în Statele Unite, a primit interdicție pe viață pentru că un vameș american a găsit în telefonul femeii fotografii dintr-o “clinică-weed” din orașul texan Denver.
Iată de ce, pentru aceeia dintre noi care nu se pot abține de la câteva fumuri în timpul vizitelor “turistice” pe meleaguri străine, Amsterdamul rămâne orașul pe care să-l treci în capul listei de călătorii. E aproape, e ieftin și e liber de prejudecăți!

Drum bun!

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT