Coronavirus: Peste 5 milioane de cazuri în lume

Foto: NIAID/flickr

Numărul de cazuri de Coronavirus a depășit astăzi 5 milioane, în întreaga lume. Acest lucru se datorează, în cea mai mare măsură, unor vârfuri de cazuri în Brazilia și în alte țări din America Latină.

Până în acest moment, pandemia a ucis peste 330.000 de oameni, iar peste 5.100.000 teste au ieșit pozitive cu noul Coronavirus. Totuși, peste 2 milioane de oameni s-au vindecat.

  • România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă în data de 15 mai, iar vârful pandemiei pare să fi trecut. În prezent, în România se înregistrează un număr de 5884 de cazuri active, iar numărul celor vindecați a trecut de 10.000.
  • Pe primul loc la numărul de cazuri se află Statele Unite, cu aproape 1,6 milioane de îmbolnăviri, urmate de Rusia, cu 317.000, Brazilia și Spania cu puțin sub 300.000 de cazuri.
  • Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de decese, 94.963, urmate de Marea Britanie cu puțin peste 35.000 de decese.

Corona map e1590072137414

America Latină a surclasat Statele Unite și Europa la numărul de noi cazuri zilnic, conform Reuters. Cele mai multe se înregistrează în Brazilia, Peru, Mexic și Ecuador.

  • Italia plănuiește să redeschidă toate aeroporturile începând cu data de 3 iunie, în vreme ce restricțiile de circulație au fost relaxate. Numărul de noi cazuri de Covid-19 în Italia pare să se fi plafonat.
  • Astăzi, barurile din Noua Zeelandă au fost redeschise, urmare a faptului că Australia și Noua Zeelandă își repornesc economiile și vor asigura un culoar de siguranță pentru transport în câteva săptămâni.
  • Pandemia de Coronavirus ar putea duce la sărăcie extremă un număr între 40 și 60 de milioane de oameni care trăiesc cu venituri de 1,9 dolari sau mai puțin pe zi. Cele mai afectate zone vor fi cele din Africa Sub-Sahariană și Sudul Asiei.
  • Numărul de noi cazuri raportate zilnic a atins un nou record, în data de 20 mai, cu mai mult de 100.000 de noi îmbolnăviri.
  • India a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de Coronavirus, cu toate că perioada de izolare a fost prelungită până la sfârșitul lunii mai.
  • Organizația Mondială a Sănătății a răspuns pozitiv unei solicitări venite din partea a 110 state pentru o investigație cu privire la combaterea mondială a noului Covid-19. China susține această investigație care nu va face obiectul originii virusului.

Din punct de vedere politic, pare că fiecare țară își vede propriile interese, mai puțin Statele Unite și China, între care există o rivalitate geopolitică fățișă. Dar, din punct de vedere științific, toate țările și-au dat mâna pentru a înțelege acest virus și a găsi un vaccin pentru combaterea lui, într-un efort global fără precedent.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT