Coronavirus. La Moscova numărul morților s-a dublat

Foto: www.kremlin.ru

Veștile proaste despre Covid 19 vin astăzi din Rusia. Peste noapte, departamentul de sănătate din Moscova a revizuit rata deceselor pe luna aprilie, iar bilanțul este șocant, notează BBC. 1561 de oameni au murit, de fapt, din cauza coronavirusului, față de 639, atât cât indica precedentul bilanț oficial.

Oficialii ruși susțin că raportarea conține acum și cazurile considerate inițial discutabile, dar confirmate pozitiv de expertizele post-mortem.
Noul bilanț reprezintă o amară victorie a presei ruse care a acuzat permanent guvernul că raportează cifre mult mai mici decât în realitate. Reacția Kremlinului a fost mereu aceeași: știri false, distorsiuni etc. Mai mult, joi, un grup de jurnaliști care protesta față de reținerea unui coleg, a fost arestat de poliție pentru tulburarea liniștii publice.

Rusia Putin 2
Sursa foto: Kremlin.ru
Cu 387.623 de cazuri, Rusia este al treilea cel mai afectat stat al lumii, după SUA și Brazilia, iar numărul oficial (parțial, se pare) al deceselor a ajuns la 4374. 232 de oameni au murit doar ieri, zi în care guvernul a admis că spitalele sunt ocupate aproape de gradul maxim. Și, cu jumătate de gură, că bilanțul lunii mai va fi unul și mai rău…

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:

BBC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT