Ce legătură există între Winston Churchill și Fortnite? BLM, nici nu mai contează…

Foto: Wikipedia

Că lumea a luat-o razna după moartea bietului afro-american George Floyd nu mai este niciun secret. Măcar pentru cei puțini, care mai păstrează anacronicul obicei de a gândi cu propriul creier. După ce americanii au lustruit voioși niște pantofi închiși la culoare, și-au renegat istoria dărâmându-și statuile generalilor confederați din Washington și pretutindeni, după ce brand-uri uriașe precum Pepsi și Uncle Ben’s au renunțat la imagini iconice, iată că a venit momentul penitenței totale – britanicii se leapădă de unul din oamenii lor providențiali, Sir Winston Leonard Spencer Churchill, iar Fortnite scoate din joc toate mașinile de poliție.

Să ne minunăm pe rând. Churchill, fost premier britanic, unul din oamenii care au împiedicat transformarea Europei, și poate a lumii, în stat nazist devine astăzi rasist intolerabil în noua ordine mondială.

Cât de îngrozitoare sunt blestemele pe care mohamedanismul le așază asupra alegătorilor săi! În afară de frenezia fanatică, la fel de periculoasă la un om ca hidrofobia la un câine, există această frică și apatie fatalistă. Efectele sunt evidente în multe țări. Obișnuințe improprii, metode de comerț lente și o nesiguranță a proprietății există oriunde adepții Profetului trăiesc. Un senzualism degradat privează această viață de harul și rafinamentul ei.

Winston Churchill

Fragmentul citat este din cartea Războiul răului și a mai fost evocat în 2005 de președintele sud african Thabo Mbeki, care susținea că „spune întreaga poveste a credinței stăpânilor noștri coloniali despre noi”.
De aici și până la dărâmarea statuilor lui Churchill este doar un pas pe care societatea britanică îl poate face cu viteza lui Sir Bradley Wiggins, cel mai medaliat olimpic al Perfidului Albion. Chiar dacă Boris Johnson, premierul Regatului, încearcă să îl oprească cu o retorică timidă. Dacă ne gândim că și Trump a încercat asta peste Ocean, putem anticipa rezultatul.

În fine, pentru că absurdul nu pare să mai aibă limite, Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri din lume, a apărut în noua variantă fără mașini de poliție pentru a menaja sensibilitățile protestatarilor Black Lives Matter, alergici la girofar, inclusiv pe monitoare.

Fortnite
Sursa foto: Flickr/Whelsko
Decizia Epic Games a generat absurd pe linie în bogata industrie a gamingului: Call of duty afișează mesaje de susținere a protestatarilor, iar GTA și Red dead au fost suspendate.
Așadar, pare că nu mai a de joacă! Paradigma omenirii, așa cum o știm, s-ar putea schimba mai repede decât ne putem imagina. Istoria se rescrie sub ochii noștri și, cine știe, poate e momentul să ne întrebăm cine suntem noi și ce vrem de la viață….

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT