Carlos Ghosn, Papillon în varianta modernă

Foto: Wikimedia Commons

Telenovela Carlos Ghosn continuă cu un nou episod desfășurat de această dată în Statele Unite. Autoritățile americane anunță arestarea unui fost soldat din forțele speciale și a fiului acestuia, acuzați că au participat la evadarea lui Ghosn din Japonia, anul trecut. Michael Taylor, 59 de ani, veteran al Beretelor Verzi și Peter Taylor, 27 de ani, ar fi participat la spectaculoasa operațiune din 29 decembrie, când Ghosn a părăsit un hotel din Tokyo ascuns într-o cutie destinată instrumentelor muzicale.

Autoritățile japoneze care îl supravegheau au primit primul semn de viață abia peste două zile. Carlos Ghosn zburase spre Istanbul la bordul unui avion închiriat și se refugiase într-una din țările în care are cetățenie, Liban. De altfel, excentricul afacerist, născut în Brazilia, acum 66 de ani, are nu mai puțin de trei naționalități, braziliană, franceză și libaneză.

La acea dată, acesta se afla sub investigația statului nipon și într-un mare scandal cu Nissan, compania pe care o condusese. Sumele sunt amețitoare, Ghosn fiind acuzat ca a ascuns de fisc 90 de milioane de dolari, compensații pentru pensionare. Nissan, la rândul său, îl acuză de conduită incorectă și îi cere fostului său executiv 93 de milioane de dolari, în cadrul unui proces civil.

Ghosn Nissan
Sursa foto: Flickr
Până nu demult, unul dintre cei mai respectați oameni din industria auto, artizanul fuziunii Renault-Nissan-Mitsubishi, un vizionar al domeniului, Carlos Ghosn este astăzi un Papillon al zilelor noastre, dat în urmărire generală de Interpol de pe 2 decembrie 2019. Iar Japonia, una dintre cele mai puternice țări din lume, se chinuie să il găsească. Pe el, și pe alti 7 (4 piloți) care au pus la cale o evadare ca în filme. Cei doi americani sunt abia primii găsiți.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT