Cand Ed Sheeran trebuie dat pe mute. Începuturile

Foto: Kamil_Took/Flickr

O copie rară a primului album demo al lui Ed Sheeran este scoasă la licitație. Materialul, de care Sheeran nu este foarte mândru, se numește “Spinning Man” și a fost înregistrat în 2004, după prima despărțire, când acesta avea doar 13 ani.

În cartea scrisă de Sheeran în 2014, “Ed Sheeran: A Visual Journey”, el spune că nu au existat decât 20 de copii ale acestui demo, el fiind deja în posesia a 19 dintre ele pentru că nu a vrut să le lase pradă ironiilor publicului.

Demo Sheeran
Sursa foto: Omega Auctions
“Există, probabil, 20 de copii ale acestui album, iar eu am 19 dintre ele. Nu vreau ca altcineva să dețină vreuna. Majoritatea cântecelor sunt despre o fată pe nume Claire. Ea a fost prima mea dragoste, când aveam 13 ani”, a scris Sheeran. “A fost o dragoste nevinovată, doar ne țineam de mâini. Cu toate acestea, a durat destul de mult. Apoi a venit devastatoarea despărțire. Uitându-ma în urmă, nu a fost chiar atât de rău, dar, la momentul respectiv, mi s-a rupt inima. Când m-a părăsit, am scris o mulțime de cântece despre ea. Acestea au fost primele mele piese de dragoste.”

“Spinning Man” este un album cu 14 piese despre zbuciumările adolescenței, printre care “Misery”, “On my mind” sau “Moody balad of Ed”.

Pe vremea când Sheeran cânta pe stradă, el i-a dat unui prieten de familie o copie a CD-ului demo, acesta fiind vândut mai departe de o rudă, iar urma i s-a pierdut. Acum albumul va fi scos la vânzare de casa de licitații Omega Auctions și se așteaptă  să adune 10.000 de lire sterline.

Deși Sheeran nu s-a bucurat de succes cu “Spinning Man”, trei dintre următoarele sale albume au avut un succes indiscutabil.

La Grammy-urile din 2016 a câștigat premiul pentru cel mai bun cântec al anului și cea mai bună interpretare solo pentru piesa “Thinking out loud”. Doi ani mai târziu, a câștigat Grammy-ul pentru cel mai bun album vocal pop și pentru cea mai bună interpretare vocală cu piesa “Shape of You”.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:

CNN

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT