Alergie la soare. Scoțienii și galezii evită Grecia

Foto: pikist.com

Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, critică dur noile măsuri de carantină impuse de Scoția și Țara Galilor, referitoare la turiștii care se întorc din 6 insule grecești, explicând că ratele de infectare sunt mai mici decât standardele  de carantinare din Marea Britanie. Turiștii care întră în Scoția și Țara Galilor vor fi obligați să stea în autoizolare 14 zile, cu toate că noile cazuri de îmbonăvire cu noul coronavirus în insulele grecești sunt relativ reduse.

Acest lucru afectează industria turismului din Grecia, iar Theocharis avertizează că Marea Britanie a făcut o mutare greșită.

Theocharis
Harry Theocharis, Ministrul grec al Turismului. Sursa foto: Wikimedia Commons

El spune că “Ultimele știri sunt confuze, în condițiile în care Anglia nu a modificat regulile. Fiecare țară are dreptul să își protejeze cetățenii așa cum crede de cuviință, nu e niciun dubiu. Ceea ce spunem noi este că, potrivit regulilor comunicate de Marea Britanie, nu se impun restricții dacă numărul infectărilor este de 20 la 100.000 de locuitori. Iar noi suntem mult sub acest prag”.

Apoi continuă: “Ne străduim să reducem acest număr și luăm măsuri specifice în zonele unde vedem o concentrație de cazuri de îmbolnăviri.”

Noile reguli impuse în Scoția vin după ce câteva cazuri au fost identificate ca provenind din destinații turistice populare din Grecia. Regula se aplică întregii Grecii, chiar dacă anumite zone au o rată de infectare de doar 15 cazuri la 100.0000 de locuitori.

Ca regulă, Guvernul Marii Britanii impune măsuri de carantină daca rata de infectare dintr-un stat depășește 20 de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT