Alegerile americane. Biden conduce (încă) în sondaje, Trump la pariuri.

Foto: Wikimedia Commons

Odată cu trecerea timpului, șansele candidaților la Casa Albă devin din ce în ce mai discutate, analizate, pariate. Presa americană și institutele de sondare a opiniei publice sunt unanime în a-l da pe Joe Biden, candidatul democrat, drept favorit în acest moment. Dacă în august, când s-au desfașurat și cele două Convenții Naționale, ecartul era undeva la 12 puncte, astăzi incepe să scadă.

Ultimele date anunță scoruri de 52-42 pentru Biden (USC Dornsife), sau chiar mai mici, 49-41 (Grinell College) și 50-43 (Suffolk University). Cele mai recente sondaje arată că Trump este preferatul bărbaților în SUA, dar numărul femeilor care îl votează pe Biden este sensibil mai mare.

Pe demografice, Biden conduce lejer în preferințe până la peste 55 de ani, acolo unde Trump devine opțiunea seniorilor americani. În fine, atunci cand vine vorba despre agenda americanilor și acțiunile președintelui, Trump este puternic contestat în privința măsurilor anti Covid, dar la fel de aprobat în privința deciziilor economice. Analiza MSNBC este cuprinzătoare.

Se înmulțesc totuși vocile celor care susțin că Trump are forța de a reveni și de a câștiga al doilea mandat la Casa Albă. Și nu e vorba doar de regizorul Michael Moore, mare adversar al republicanilor, care deunăzi trăgea semnale de alarmă privind eficiența ultimelor evenimente de campanie ale lui Trump, ci de experții caselor de pariuri.

Betfair Exchange Europe anunță că din ce în ce mai multe pariuri iau victoria lui Trump ca opțiune. Patru pariuri de peste 10.000 de lire sterline (13.362 dolari) au fost plasate peste noapte pe platformă, dintre care trei erau pe Trump, anunță oficialii Betfair, care spun totuși că cea mai mare miză de până acum, un pariu de 50.000 de lire sterline, a fost plasată pe candidatul republican în acest weekend.

Aceste pariuri l-au ajutat pe Trump să preia conducerea cotelor, după ce a fost la egalitate cu Biden la începutul acestei săptămâni, completând o recuperare uimitoare pe piețele pariurilor. “În august, Trump a avut cele mai mici șanse de realegere a oricărui președinte din istorie, iar înfrângerea împotriva lui Biden parea aproape sigură “, a spus Darren Hughes, purtătorul de cuvânt al unității Flutter Entertainment Betfair Exchange.

Astăzi lucrurile stau altfel, iar dilema care apare este în cine să mai ai încredere: în sociologi sau în pariori?

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT