Afacerile tale suferă? Ia-ți un Lamborghini!

Foto: Wikimedia Commons

Lee Price al III-lea – 29 de ani – nu este vreun rege african, așa cum ar părea onomastic. E doar un băiat inconștient din Houston care a vrut să trăiască princiar pe banii obținuți fraudulos de la statul american care ajută afacerile afectate de Covid-19.

Aplicând fictiv în programul de protecție Payckeck, care acordă împrumuturi cu dobândâ scăzută firmelor afectate de pandemie, Lee a obținut nu mai puțin de 1,6 milioane de dolari în numele a două companii – Price Enterprises și 713 Construction. Escrocul susținea în cererile sale că firmele au numeroși angajați și că întâmpină mari probleme cu salarizarea acestora. A primit banii și a început să ia primele măsuri de redresare a situației.

A cumpărat cu 14.000 de dolari un ceas Rolex, iar a doua zi și-a comandat pentru 233.337,60 dolari o mașină Lamborghini Urus de la expoziția auto de la Frankfurt. Pentru că planul său de redresare a firmelor părea că dă rezultate, în următoarele trei zile a mai investit 700 de dolari într-un magazin de băuturi din Houston și aproape 5000 de dolari în cluburile de striptease din zonă. O nouă tranșă de bani primiți pentru firmele sale falimentare l-au făcut să își dorească o camionetă Ford F-350 și un apartament în centrul Houston-ului.


Sursa foto: wallpaperflare.com
Arestat ieri de procurorii americani, Lee Price al III-lea este acuzat de declarații false către o instituție financiară, fraudă bancară, angajarea în tranzacții monetare ilegale și va apărea astăzi în fața judecătorului pentru a-și susține nevinovăția. Grea sarcină, deși nu imposibilă!

Presa americană vorbește despre un caz similar petrecut în urmă cu două luni, când un alt american din Florida, David T Hines ,a fost arestat pentru același tip de fraudă. Din banii primiți și-a cumpărat, ați ghicit, un Lamborghini Huracan, de acestă dată. În fața judecătorului, avocatul acestuia a spus ”că Hines, unul dintre milioanele de afaceriști americani afectați de pandemie, abia așteaptă să își motiveze acțiunile”.

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT