Italia redeschide ușa turistilor din 3 iunie

Foto: Pixabay

Daca mai aveți bani la ciorap, Italia vă așteaptă mai curând decât vă așteptați. Italienii sunt primii europeni care vor deschide sezonul turistic. Începând cu 3 iunie, vă puteți îmbarca în avioane, mașini personale, autocare sau oricare alte mijloace de deplasare, pentru a vă petrece vacanța de vară pe teritoriul Italiei.
Turiștilor îndrăzneți nu li se vor cere certificate speciale de sănătate, nu vor fi termoscanați și nu vor fi obligați să rămână în resortul la care și-au închiriat camere și nici macăr pe raza localității sau orașului în care și-au stabilit destinația.

Terre

În prima fază, adică între 3 și 15 iunie, doar turiștii europeni din Spațiul Schengen, plus Monaco și Elveția vor fi primiți, prin urmare nu este cazul să ne facem planuri pentru această perioadă. După cum de curând s-a exprimat ministrul economiei, românii sunt invitați să-și redescopere țara în această vară, punctând, bineînțeles, motivul siguranței sanitare pe primul loc.

Amalfi

Totuși, odată trecute aceste prime două săptămâni “de test”, toți doritorii europeni, inclusiv românii, vor fi primiți fără discriminare în Italia.
Uniunea Europeană încearcă o redeschidere relativ simultană a granițelor dintre țările membre. Data probabilă pentru ridicarea restricțiilor de călătorie în interiorul UE este deja setată pentru 15 iunie.
Deci, dacă totul decurge conform estimărilor actuale, ar fi bine să ne facem deja planuri pentru o vacanță la mare.

Cine zicea că după pandemie lumea nu va mai fi aceeași?

Comentează acest subiect pe Facebook

Sursa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on whatsapp

ABONARE

newsletter

Primiți noutăți pe e-mail

Introduceți mai jos adresa dumneavoastră de e-mail pentru a vă abona la newsletterele 10today.ro

CONTACT